En Sıcak Konular

Kayseri Şeker'de 2. dalga: 30 gözaltı!

6 Eylül 2011 18:56 tsi
Kayseri Şeker Fabrikası'nda 30 kişi gözaltına alındı, gözaltına alınanlar arasında CHP liderinin avukatı da var

Kayseri Şeker Fabrikası'nda 'haksız kazanç elde etmek', 'aşırı zenginleşmek' ve 'genel kurulda aday olacakları sindirmek' suçlamalarıyla geçen aralık ayında 11 kişinin tutuklanmasının ardından başlatılan ikinci dalga operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Trilyonluk yolsuzluk davası olarak adlandırılan davada gözaltına alınanlar arasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Mustafa Olcayto Özhan da var.

Mustafa Olcayto Özhan, geçtiğimiz seneye kadar Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi'nin hukuk müşavirliğini yürütüyordu.

Özhan ayrıca Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasında tutuklu yargılanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün de avukatlığını yapıyordu.

Kayseri Şeker Yönetim Kurulu kararıyla, Özhan'a hukuk müşaviri olarak görev yaptığı birkaç yılda ödenen para milyonlarca lirayı buluyor.

Kayseri Şeker fabrikasındaki yolsuzluk, Ergenekon soruşturmaları sonrasında gündeme gelmiş ve ilk dalgada 10 kişi tutuklanmıştı.

Kayseri'de Kasım ayında gözaltına alınıp Ankara'da özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanan Yönetim Kurulu eski Başkanı Vedat Ali Özışık ve 10 kişiyle ilgili dava sürecinde dün ve bugün Kayseri'de 30 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve işyerinde araştırma ve inceleme yapıldığı bildirildi.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, "Daha önceki operasyonun devamı olarak Ankara özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine 30 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden bazıları ifadeleri alındıktan sonra savcılığın talimatı doğrultusunda serbest bırakılabilir. Kalanları Ankara'ya göndereceğiz" dedi.

Gözaltına alınanlar arasında Kayseri Şeker Fabrikası'nın avukatı olduğu belirtilen eski Yenimahalle Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu da bulunuyor.

Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,431 µs