En Sıcak Konular

Belçika'da Türk avukata çirkin saldırı

6 Eylül 2011 15:56 tsi
Belçika'nın tanınmış ağır ceza avukatlarından Ergün Top, dün çirkin bir saldırıya maruz kaldı. Anvers şehrinde meydana gelen olayda Top, başından aldığı darbeyle yaralanırken, saldırganlar kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Anvers Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Ergün Top, dün öğle saatlerinde işyerinin önünde iki kişinin saldırısına uğradı. Levyeyle başından darbe alan Ergün Top'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yabancı asıllıların yoğun olarak yaşadığı Anvers'in Brederode Sokağında meydana gelen olayda Ergün Top'un semtlerinde son zamanlarda artan uyuşturucu satıcılarına karşı savaş açmasının etkili olduğu belirtiliyor. Avukatlık bürosunun önünde Top'a saldırdığı belirtilen aynı sokakta kahvehane işleten Türk asıllı baba ve oğlu zanlı şüphesiyle gözaltına alındı. Saldırgan iki kişiyle önceden herhangi bir husumetinin bulunmadığını ifade eden Top, iki Türk hakkında şikayetçi oldu. Semt esnafı yaşları 18 ila 24 arasında değişen uyuşturucu satıcılarının son zamanlarda arttığına dikkat çekerken, Ergün Top Belçika medyasına önceden verdiği demeçte kahvehane işletenlerin uyuşturucu satıcılarına göz yumduğunu iddia etmişti.

İki gündür nezarethanede olan iki zanlının tutuklanıp tutuklanmayacağına çıkartılacakları nöbetçi mahkeme karar verecek. Öte yandan Anvers Belediye Meclis Üyesi Ergün Top'a çirkin saldırı, başta Anvers Belediye Başkanı Patrick Janssens olmak üzere Federal Milletvekili Meyrem Almacı gibi birçok siyasi tarafından kınandı.

Flaman Hıristiyan Demokratlar (CD&V)'li Ağır Ceza Avukatı Ergün Top, bir dönem Flaman Başbakanı Yves Leterme'ye göçmenler konusunda danışmanlık yapmıştı.

Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,573 µs