En Sıcak Konular

'Alnından vurulan asker'in ailesi AİHM'e başvuru yaptı

6 Eylül 2011 13:03 tsi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nde vatani görevini yaparken 'alnından vurulan asker'in babası, Ankara'da basın toplantısı düzenledi.

 Acılı baba, savcılığın soruşturmayı derinleştirmemesi ve mahkemenin dosyayı kapatmasından ötürü oğlunun ölüm olayında gerçeklerin ortaya çıkması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne başvurduklarını açıkladı.

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in internete düşen ses kaydında, ''Askerimizi alnından vurduk.'' açıklamasının ardından, Antalya'da ikamet eden Can ailesi, emekli paşanın kendi oğullarını kastettiğini belirterek, ''Alnından vurulan asker, bizim oğlumuzdu.'' diyerek, konuyu kamuoyuna taşımışlardı. Koşaner'in ses kaydındaki 'alnından vurulan asker' olduğu iddia edilen Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can ve annesi Süsember Can, birlikte geldikleri Ankara'da bir basın toplantısı düzenlediler.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Genel Merkezi'nde, dernek yönetimiyle birlikte kameraların karşısına geçen Can ailesi, oğullarının intihar ettiğine inanmadıklarını dile getirdiler. Baba Oktay Can, ''Bize, intihar ettiğini söylemişlerdi. Ancak bizim oğlumuz intihar edecek birisi değil. Zaten ölüm olayında da intihar ettiğine dair bir görüntü yok. Genelkurmay Başkanı'nın, 'alnından askerimizi vurduk' dediği kişi bizim oğlumuzdur.'' diye konuştu.

Baba Oktay Can, oğullarının şehit sayılması ve sorumluların ortaya çıkartılarak cezalandırılmasını isteyerek, ''Gerçeğin ortaya çıkmasını ve oğlumuzun şehit ilan edilmesini istiyoruz.'' dedi. Baba Can, basın toplantısında, kendi çabaları neticesinde elde ettiği belgeler ve fotoğraflarla bu olayın intihar olmadığını anladığını anlattı.

Oğlunun ölümünün, mahkeme tarafından intihar olarak kesinleştirildiğini belirten Can, bu kararın verilirken yeterince araştırma yapılmadığını dile getirdi. Oğlunun ölümünün kendisi ve ailesi tarafından üzüntüyle karşılandığını ifade eden Can, gerekli işlemlerin yapılarak, bu olaydaki sorumluların tespit edilmesini istedi.

Basın toplantısında hazır bulunan Anne Süsember Can da eşi gibi oğlunun intihar ettiğine inanmadığını söyledi. Basın toplantısının ardından acılı aile, elinde bulunan fotoğrafları ve belgeleri basına gösterdi. Baba, belgeleri basına gösterirken, anne Süsember Can, salondan dışarıya çıkarıldı. Oktay Can, belgelerle ilgili olarak çelişkileri basınla paylaştı. Mazlumder yetkilileri de konunun takipçisi olacaklarını söylediler. Savcılığın, soruşturmayı derinleştirmediğini ve mahkemenin de dosyayı kapattığını belirten baba Can, son olarak oğlunun ölümünde gerçeklerin ortaya çıkması için AİHM'ye başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,844 µs