Periskop Yukarı-1: Herkes, her konuda konuşmalı mı? | " /> iyibilgi Ankara" /> Periskop Yukarı-1: Herkes, her konuda konuşmalı mı? | "/> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Periskop Yukarı-1: Herkes, her konuda konuşmalı mı?

6 Eylül 2011 11:56 tsi
Periskop Yukarı-1: Herkes, her konuda konuşmalı mı?
Arda'nın 'bilerek' konuştuğuna inanmak zor.. Zaten mesele de burada. Hassasiyeti insanların kanına nüfuz etmiş bir konuda belki de herkesin konuşması gerekmiyor… iyibilgi Ankara

Evet Arda bu cümleleri kurdu: “Bu golü Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum, bütün Türk evlatlarına armağan ediyorum. Ülkemde böyle şeylerin olmasını istemiyorum, çok üzülüyorum her Türk vatandaşı gibi”.

Ve doğal olarak reaksiyon yarattı.. Takiben, Arda yeniden ekranlara gelip kimilerine göre yanlış anlamayı düzeltti kimilerine göre de aslı barış olan mesajını tekrarladı.

Herhalükarda, Arda’nın terör örgütü mensupları ile askerleri aynı kefeye koymak istediğini söylemek haksızlık olabilir. Fakat şu da bir gerçek ki, ilk açıklamaları yanlış anlaşılmaya gayet müsaitti.

Zaten öyle olmasa, hemen tüm gazeteler haberi yorumlamaz, köşe yazarları da Arda’nın niyetini ve sözlerini tercümeye girişmezdi.

Oysa meseleye bir başka noktadan da bakmak gerekiyor. Terörle mücadele, 10 yılları aşan ağır kronik  bir vaka olarak bir Türkiye gerçeği. Yarattığı acılar ise o kadar ağır ki kimsenin yanlış anlamaları tolere edecek hali yok.

Kaldı ki konu, onlarca uzmanın onlarcı yıldır üzerinde kafa patlattığı, siyasilerin yine aynı zaman dilimi içinde çözüm için kılı kırk yararak üzerine gittiği, gitmeye çalıştığı bir konu. Güvenlikten sorumlu insanların fedakarlıkları da ortada.

Uzmanların, akademisyenlerin, gazetecilerin emeklerini hiç söylemiyoruz.

Sonuç olarak “hassas” bir konu bu ve bu saydığmız kesimlerin “tamamı”, konuşurken “dil”in açabileceği yaraları kaşımamaya, kanatmamaya çok özen gösteriyorlar.

Çünkü “dil” zaten kemiksiz bir organ ve hele böylesi bir konuda eğitimsiz olan, “söz ola kese savaşı söz ola kese başı” özlü sözünden hiçbir şekilde ayrılmamalı.

Evet toplumun tüm kesimleri ülkenin ortak dertlerinden üzülürler ve bu konularda hep iyi niyetli temenniler de bulunurlar ve kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirme yolları ararlar.. Aramalıdırlar.

Fakat.. ‘Dil’… Ah işte o “dil” meselesi önemli.

Bazen susmayı da bilmek gerekiyor.

Not: Haberimiz hazırlanırken, Arda’nın kuzeninin terör örgütü tarafından kaçırılmış olduğu (12 yıl önce), kendisinden bu ana kadar bilgi alınamadığı, Arda’nın o yüzden böyle konuştuğuna ilişkin bir haber gazete internet sitelerinde yayınlanmaya başladı. Bunun ne demek olduğunu anlamadık!

Periskop Yukarı-2: Ürkme var mı ürkme?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,739 µs