En Sıcak Konular

Elitaş, BDP için net konuştu

6 Eylül 2011 09:41 tsi
Elitaş, BDP için net konuştu
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis’e dönmeleri için şartların olgunlaşmadığını belirterek 1 Ekim’de yemin etmeyeceklerine yönelik mesajına aynı sertlikte cevap geldi.

BDP gerilimi tırmandırıyor. Başkentteki son kongrede de yemin krizi ve siyasi çözüme yönelik olumlu mesaj çıkmadı.
 
AK Parti Grup Başkan Vekili Elitaş, “İnatla gelmemekte ısrar ederlerse TBMM Başkanlığı gereğini yapar” diyerek rest çekti. Canikli de BDP’lileri ‘iradelerini İmralı ve Kandil’e bağlamak’la suçladı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis’e dönmeleri için şartların olgunlaşmadığını belirterek 1 Ekim’de yemin etmeyeceklerine yönelik mesajına aynı sertlikte cevap geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, “BDP’liler inatla Meclis’e gelmemekte ısrar ederlerse TBMM Başkanlığı gereğini yapar” dedi. Bir diğer Grup Başkan VekiliNurettin Canikli ise BDP’lilerin iradelerinin bulunmadığını belirterek, “Demokrasiye verebilecek bir katkıları yok” ifadesini kullandı.

BDP’nin önceki gün gerçekleşen ikinci olağan kongresinde ılımlımesajların çıkması bekleniyordu. Ancak “Öcalan ve demokratik özerklik” sloganları altında yapılan kongrede SelahattinDemirtaş, “İmralı ile görüşmelerin başlamasını istedi. Demirtaş, “Biz parlamentodan çekilmiş değiliz ancak genel kurul çalışmalarına katılabilmemiz için asgari demokratik siyaset ortamının oluşturulması gerekir. Bugün itibariyle bu koşulların olgunlaştığını görmüyoruz. Bu tavrımızın doğru anlaşılması gerekir” görüşlerini savundu. Eş başkanGültanKışanak ise, Öcalan’ın önce ev hapsine çıkarılmasını, ardından da serbest bırakılmasını talep etti.

KENDİLERİ BİLİR

BDP’nin tavrına AK Parti’den sert tepki geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Elitaş, “Şartlar olgunlaşmadı diyorlar.

12 Haziran seçimlerine neden girdiler o zaman? 12 Haziran seçimlerinde millet Meclis için gerekli şartları oluşturdu” dedi. Meclis’in BDP’liler olmadan da çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Elitaş, “Kendileri bilirler. TBMM BDP’liler olmasa da yasa çıkartır. İnatçı şekilde Meclis’i boykota devam ederlerse TBMM başkanlığı gereğini yapar. Meclis başkanlığı İçtüzük’teki hükümleri işletebilir” şeklinde konuştu.

İRADELERİ YOK, KATKI VEREMEZLER

AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli BDP’lilerin iradelerinin bulunmadığını dile getirdi. Canikli şunları kaydetti: “Demokrasiye verebilecek bir katkıları yok. İradeleri yok çünkü. İradelerini İmralı’nın ve Kandil’in iradesine bağlamışlar. Oradan gelecek talimatları bekliyorlar. Millet iradesi tecelli etmiş ve millet talimat vermiştir. Ancak bunlar talimatı başka yerden bekliyorlar.”

bugün





 

Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,436 µs