En Sıcak Konular

Melih Gökçek fena patladı!

5 Eylül 2011 14:58 tsi
Başkan Gökçek, Ankaragücü Kulübü Onursal Başkanı Cemal Aydın'a sert çıktı...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım ağı twitter'da takipçileriyle birlikte belirlediği konuları masaya yatırdı.

Twitter'da MKE Ankaragücü yönetiminin mahkeme kararı ile eski yönetime devredilmesinin ardından yaşanan sıkıntılı süreci anlatan Gökçek, takipçilerinin konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı ve değerlendirmelerde bulundu.

Twitter hesabından öncelikle, yaşanan sürece ilişkin kısa bir açıklama yapan Gökçek, ''Ben Başkentin belediye başkanıyım. Dünyada başkenti şampiyon çıkarmayan tek ülke Türkiye. Bu nedenle ilk belediye başkanı adaylığımda Ankaragücü Başkanı olup, Ankara'ya şampiyonluğu hediye etmek istediğimi söyledim'' dedi.

Ankaragücü'nde yaşanan süreci değerlendiren Gökçek, şunları kaydetti:

''O sırada dönemin başbakanı Mesut Yılmaz bana olan kızgınlığı dolayısıyla Ankaragücü'nü Cemal Aydın'a teslim etti. O günden son güne kadar Ankaragücü her yıl kendine küme düşmemeyi hedef olarak seçti. Her yıl transfer olamayan ortada kalan sporcular transfer edildi. Hiçbir futbolcunun vergisini yatırmadan hep avans ödemeleriyle durumu idare ettiler. Sonunda kulüp ekonomik açıdan iflas etti.

Biz 100 yıllık kulübü, özellikle hareketli seyirciyi yanımıza alıp yeniden şanlı tarihine uygun bir yere getirelim dedik. Ancak 'Cemal Aydın'a güvenilmeyeceği herkes arasında yaygın kanaat olduğu için' 400 üyeyi garanti etmesini istedik. Basının önünde garanti de etti. Kongreye gitti. 400 kişiyi tüzük değişikliği yapıp üye kaydettiler. Ancak tüzük değişikliği yapılırken genel kurula katılanların yüzde 10'unun imzası gerekiyormuş. Tüzük değişikliği için 21 imza gerekirken 8 imza atarak bizi resmen aldattılar. Cemal Aydın'ın niyeti borçları ödetip sonra kulübe tekrar sahip olmakmış. Dava açmak için geçerli sürenin 4 gün kaldığı anda Cemal Aydın dava açtırdı. Bu güvensizlik ortamında her şeye rağmen Ankaragücü'nün geleceği için davadan vazgeçmesini bekledik. Bir ara 'gelin yönetimi alın' dedik. Ne aldılar ne yönetimi rahat bıraktılar.

Önce yabancı futbolcuların, sonra yerli sporcuların serbest kalacaklarını, sadece bundan dolayı kulübün 50 trilyon zarara gireceğini söylememe rağmen Cemal Aydın, inadına devam etti. İşte bugün gazetelerde okumuşsunuzdur, takım dağılıyor. Maalesef Ankaragücü'nü çok kötü günler bekliyor. Umarım tahminimde yanılırım, ama bu gidişle Ankaragücü her sene bir küme düşer. Eseriyle Cemal Aydın artık övünebilir. Ankaragücü'nü 200 akraba ve yakını ile şirketi gibi kullanan Cemal Aydın, Ankaragücü'nü yok etmiştir. Tarih onu affetmeyecek.''

''ARTIK YAPILACAK HİÇBİR ŞEY YOK''

Hesabından tüm takipçilerine yaşanan sürece ilişkin bilgi vermesinin ardından soruları cevaplandıran Gökçek, ''Sadece tüzükteki tek madde hakkında bilgi sahibi olmamamızın cezasını çektik. Basının önünde söz veren Cemal Aydın'a inandık'' değerlendirmesinde bulundu.

Cemal Aydın'ın istifa etmesi durumunda tekrar göreve gelip gelmeyeceği sorusuna Gökçek, ''Olaylar bu hale gelmeden önce Kemal Ünsal'a (tartışmalı kongrenin divan başkanı) dedim ki, 'Git Cemal'e söyle istifa etsin biz bir şekilde yola devam edelim. Cemal olduğu sürece huzur yok'. Ama buna da müspet bir cevap alamadım. Ama artık geçti'' cevabını verdi.

''ESKİ YÖNETİM (AHMET GÖKÇEK) 50 TRİLYON BORÇ ÖDEDİ''

Kendisinin yasal olarak Ankaragücü başkanı olmasına da imkan olmadığını belirten Gökçek, bu yüzden üye olarak yardımda bulunduğunu ifade etti. Gökçek, Ahmet Gökçek başkanlığındaki kulübün bugüne kadar 50 trilyon (milyon) liralık borç ödediğini, ancak davanın ilk derece mahkemesinde kaybedilmesinin ardından kimsenin doğal olarak ''elini cebine atmadığını'' kaydetti.

Gökçek, Cemal Aydın ile Ahmet Gökçek'in birlikte takımı yönetmeleri teklifine de ''Böyle bir imkan kalmadı. Cemal Aydın'ın olduğu yerde biz olamayız. Bu yaptıkları dolayısıyla ilk Ankaragücü genel kurulunda inanıyorum ki Cemal Aydın'ı Ankaragücü'nden atacaklar'' karşılığını verdi.

''SPOR AŞIĞI BİRİSİYİM''

Mahkeme süreci ile ilgili sorular üzerine değerlendirmede bulunan Gökçek, ''Kaç kez 'gelin teslim alın, siz yola devam edin' dedik. Ne aldılar ne verdiler. Hatırlayın alt mahkeme bitmeden avukat Cemal Aydın ve arkadaşları kayyum ilan edilmesini istediler. Daha ne yapılabilirdi ki'' dedi.

Artık sporun profesyonel tarafında değil, amatör tarafında olacaklarını belirten Gökçek, ''Çünkü ben spor aşığı birisiyim'' dedi. (AA) 

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,744 µs