En Sıcak Konular

Yunanistan'da öğretim üyeleri grevde

5 Eylül 2011 14:48 tsi
Yunanistan'da, hükümetin mali krizle mücadele temelinde uygulamaya koyduğu reformlar çerçevesinde yüksek eğitime getirmek istediği değişiklikleri protesto eden öğretim üyeleri, 48 saatlik grev kararı aldı.

Yapılan açıklamada, üniversitelerde rektör seçimlerinde ve yüksek eğitim kurumlarının mali idare biçiminde değişiklik yapılarak, bazı kısıtlamalara gidilmesini öngören yasal düzenlemeye tepki gösteren üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin, Perşembe günü de ülke genelinde protesto eylemleri düzenleyeceği bildirildi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, protesto eylemleri çerçevesinde öğrenciler tarafından işgal edilen üniversitelerin sayısının her geçen gün arttığı, işgal edilerek kapısına "kilit vurulan" üniversite ve yüksek öğrenim kurumlarının sayısının 231'i aştığı belirtildi.

Haberlerde, işgal altındaki üniversitelerde kayıtların yapılamadığı, sınavların ertelendiği ve derslerin başlatılamadığı kaydedildi.

Öte yandan hükümet yetkilileri, mali krizle mücadele çerçevesinde yapılan reformların eksiksiz uygulanacağını belirtirken, Yunanistan Eğitim Bakanı Anna Diamandopulu, alınan kararların uygulanmamasıyla oluşacak bir iç kaosun Yunanistan'ı AB'nin ortak para birimi avronun dışına çıkarabileceği uyarısında bulundu.

Katıldığı bir radyo programında, reformlara karşı olan tepkiler ve bu çerçevede ortaya atılan erken seçim iddialarıyla ilgili soruları yanıtlayan Diamandopulu, "Israrla seçim olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir iç kaosa sürüklenirsek ve zaman dengesiz olarak giderse, bütün tehlikeler açık olacak. Hatta bundan sonraki başbakan avronun başbakanı olmayabilir" dedi.

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs