En Sıcak Konular

İsrail medyasından misilleme yalanı

5 Eylül 2011 14:31 tsi
-İsrail basını, İstanbul Havaalanı’na inen İsrailli yolcuların pasaportları alındıktan sonra polis tarafından saatlerce sorgulandığını öne sürerken, yolcuların Türk polis memurlarının kendilerine "saygısız" davrandığı iddialarını da yansıttı.

-İsrail Dışişleri Bakanları yetkilileri ise, yolculara gösterilen "davranışların olağandışı ve ciddi olduğunu" savunarak, Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan "izah" talep ettiklerini söylediler.

Türkiye’nin İsrail’e yönelik yaptırımları açıklamasının ardından İsrail vatandaşlarına Türk havaalanında eziyet edildiği, sıkı bir şekilde sorgulandıkları iddia edildi. İsrail basını, İstanbul Havaalanı’na inen İsrailli yolcuların pasaportları alındıktan sonra polis tarafından saatlerce sorgulandığı öne sürülürken, yolcuların Türk polis memurlarının "saygısız" davrandığı iddialarını da yansıttı. Bu arada, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın bu gelişmelerle ilgili olarak TC Dışişleri Bakanlığı’ndan "izah" talep edildiği belirtildi.

İsrail basını, İstanbul Havaalanı’na inen İsrailli yolcuların pasaportları alındıktan sonra birkaç saat polis tarafından gözaltına alınarak sorgulandıklarını öne sürdü.

Yedioth Ahronot gazetesi, yolcuların Türk polis memurlarının "saygısız" davrandığını söyledikleri ve daha önce benzeri görülmemiş bir olay olduğunu iddia ettiklerini bildirdi.

-"POLİS NE ARADIĞINI BİLE BİLMİYORDU"

Gazete bir yolcunun, "Buraya neden geldiğimizi sordular, çantalarımızı açtılar, ne kadar paramız olduğunu ve diz üstü bilgisayarlarımızda ne olduğunu kontrol ettiler. Bence polis memuru ne aradığını bile bilmiyordu" dediğini kaydetti.

İki yolcu ise, "Bir İsrailli görür görmez sorgulamak için aldılar. Bütün İsrailliler birlikteydi ve pasaportları bir yığın halinde topladılar. Böyle bir şey daha önce hiç görmedim. Onlardan böyle saygısızca bir davranışta görmedim" şeklinde konuştu.

-"İSRAİLLİ TC DIŞİŞLERİNDEN İZAH İSTEDİ"

Bu arada Haaretz gazetesine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’de yaşanan bu gelişmelerin, "olağandışı ve ciddi olduğunu" söylediler. Haberde, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın TC Dışişleri Bakanlığına başvurarak bir "izah" istediği ancak Türk tarafının bu konuda bilgisinin olmadığını söylediği belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "Bu aşamada İstanbul’daki polisin bir insiyatifi gibi görünüyor ancak hala bu olaya bakıyoruz ve (yolculara yönelik) yapılan bu incelemelerin niteliğini anlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu

Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs