En Sıcak Konular

Türkiye'ye karşı 'koruma ağı'!

5 Eylül 2011 09:48 tsi
Türkiye'ye karşı 'koruma ağı'! 'Uygun zaman geldiğinde...'

Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun doğalgaz arama çalışmaları konusundaki açıklamalarını kışkırtıcı ve kabul edilemez olarak niteledi.
   Markulli, bu açıklamaları uluslararası anlamda kınadıklarını ve bugüne kadar ABD, Rusya ve İsrail’den destek gördüklerini söyledi.
   Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Rum basınında yer alan demecinde, doğalgaz arama çalışmalarına ve Kıbrıs sorunuyla ilgili konulara değindi.
   Kıbrıs sorununun zor bir dönüm noktasında bulunduğunu ve Başkan Dimitris Hristofyas’ın çözüm hedefini ileriye götürmek için çok sıkı çalıştığını dile getiren Markulli, “Türk tarafının sürekli engeller ortaya koyduğunu ve Mehmet Ali Talat döneminde varılan görüş birliklerini çürütmekte olduğunu” da ileri sürdü.
   Türkiye’nin Rum tarafına sorumluluk atma konusundaki sistemli çabası ve (Türkiye’nin) uzlaşmaz olduğu ileri sürülen görüşlerini artırmasıyla süreçte büyük bir gerileme bulunduğunu öne süren Markulli, bu yüzden Hristofyas’ın Rum kesiminin görüşlerinin uluslararası örgütler ve uluslararası toplumda açıklanması ve ileriye götürülmesi için diplomatik desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.
   Geleneksel anlamda dost oldukları ülkelerle ilişkilerini güçlendirmeleri ve muhafaza etmeleri gerekeceğini söyleyen Markulli, uygun zamanda kendilerini politik anlamda destekleyecek yeni ittifaklar meydana getirmeleri gerekeceğini kaydetti.
   Markulli, Türkiye’nin herhangi bir tehdidi karşısında ülke çıkarlarını muhafaza etmeye yönelik bir koruma ağını bu şekilde meydana getireceklerini ekledi.
 
“Destekten memnunuz”

   “Münhasır ekonomik bölgedeki egemenlik haklarının kullanılmasına yönelik Türkiye’nin tehditleriyle” ilgili bir soruya karşılık ise Markulli, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını kışkırtıcı ve kabul edilemez olarak niteledi. Markulli, bu açıklamaları uluslararası anlamda kınadıklarını ve bugüne kadar ABD, Rusya ile İsrail’den destek gördüklerini söyledi.
   Markulli, Yunanistan’ın ise ilk andan “Türk tehditlerini” kınadığını sözlerine ekledi.
   Konuyu AB Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısı ile Commonwealth zirve toplantısında gündeme getireceklerini de dile getiren Markulli, şimdiye kadar sahip oldukları desteğin kendilerini memnun ettiğini, çünkü bu durumun Türkiye’ye “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuk ve BM’nin deniz hukukuyla ilgili sözleşmesine dayanan egemenlik haklarını reddedemeyeceğine dair güçlü bir mesaj gönderdiğini” ifade etti.

Kıbrıs Gazetesi



Bu haber 1,767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,833 µs