En Sıcak Konular

BM'nin Mavi Marmara raporu İsrail yanlısı

5 Eylül 2011 09:44 tsi
Cevdet Erdöl, Birleşmiş Milletler'in Mavi Marmara Raporu'nun kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını bildirdi.

AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Erdöl, Akkuzulu Domates Şenliklerine katılmak için geldiği Çubuk'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin BM'nin raporuna ilişkin sorusu üzerine Erdöl, raporun olumsuzluklarla dolu olduğunu belirtti.

Raporun İsrail'i haklı göstermeye yönelik olduğunu ifade eden Erdöl, ''BM'nin raporu gerçekten bizi hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü uluslararası sularda yapılan baskının sanki askerlere karşı yapılmış, İsrail askerlerine karşı çok ciddi silahlı karşılık olmuşcasına verilmiştir'' dedi.

Raporun ortaya çıkmasının ardından hükümetin bazı tedbirler aldığını anımsatan Erdöl, ''Umarım bunların sonuçlarını İsrail iyi değerlendirir. İsrail'in bu yapmış olduğu hukuk tanımaz ve uluslararası hukuka saygısız tutumu, kamuoyu baskısı sonucu İsrail'i özür dilemeye itecektir. Çünkü özür dilemesi gereken bir tutum içindedir. Ölen vatandaşlarımızın ailelerine tazminat ödemesi gerekmektedir. Endişe edecek herhangi bir durum yoktur, hükümetimiz konunun takipçisidir'' diye konuştu.

Son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin bir soru üzerine ise Erdöl, yaşanan saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdöl, ''Şu anda İsrail, Suriye ve Libya ile sorunlarımız var. Bu dönemlerde bakıyorsunuz Güneydoğudaki olaylar artıyor. Oradaki halkımız bizim göz bebeğimizdir. Devletin, milletin doğudaki batıdaki halkın oradaki vatandaşlarla hiçbir şekilde sorunu yok. Sadece orada uluslararası kartellerin maşası olan terörist gruplar var. Bu terörist grupların oluşturmuş olduğu olumsuzluklar var. Maalesef en büyük olumsuzluğu o bölgede yaşayan insanlarımız çekiyor'' dedi.

Öte yandan Akkuzulu Mahallesi'nde bu sene ikincisi düzenlenen şenlikler yoğun katılımla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan şenliklerde mehter takımı konser verdi. 30 domates üreticisinin katıldığı ''En Güzel Domates Yarışması''nda dereceye giren domatesler aralarında Erdöl ile Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in de bulunduğu jüri üyelerince tadılarak seçildi.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Erdöl ve TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Yamaç tarafından verildi, şenliklerin ''Domates Ağası'' ise Veysel Küçük oldu.

Erdöl burada yaptığı konuşmada şenliğin düzenlenmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti. Şenlik kapsamında çiftçilerin ürünleri ile yarışma fırsatı bulduğunu belirten Erdöl, ''Bir ürünün üretimi kadar pazarlanması da çok önemlidir. Üretilen malın pazarlanması için yapılan bu şenlik, bana göre çok başarılı olmuştur. Ben katkı veren herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Özden ise şenliklere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Akkuzulu Mahallesi'nin imar konusunda bir takım sıkıntıları olduğunu hatırlatan Özden, ''İmar konusunda çalışmalar Büyükşehir Belediyesi Meclisinden geçti. Çok yakında bu konudaki sorunlar inşallah ortadan kalkacak'' dedi.

AA



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs