En Sıcak Konular

Dev projeler 2015'te hazır

4 Eylül 2011 12:31 tsi
Ulaştırma Bakanlığının bütçeden aldığı ödenek ve YİD modeliyle ihale ettiği dev projeleri, 2015 yılına kadar hizmete girecek.

Ulaştırma Bakanlığı verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'nin ulaştırma alanındaki yatırımları hız kesmeden sürüyor. Buna göre, İstanbul Boğazı'na yapılan ''Asrın Projesi'' Marmaray, 29 Ekim 2013'te iki kıtayı birleştirecek, Karayolu Tüp Tüneli ise 2015'e kadar hizmete girecek.

İstanbul'un iki yakasını denizin altından sadece lastik tekerlekli araçların geçebileceği karayolu ile birleştirecek Karayolu Tüp Tüneli ise 2015 yılında hizmete sunulacak.

Yap-İşlet-Devret (YİD) modelli projelerden Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu 2013, ihalesi 10 Ocak 2012'de gerçekleştirilecek İstanbul Boğazı'na üçüncü köprüyü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu ise 2015 yılında hizmete sunulacak.

Ankara-Konya arasını 1 saat 30 dakikaya indiren YHT projesinin işletmeye alınmasını, 2013 yılında Ankara-İstanbul hattı izleyecek.

İstanbul ve Ankara'da yarım kalan metroların tamamlanması işini de devralan Bakanlık, bunları 3 yıl içerisinde tamamlayacak.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (Körfez geçişi ve bağlantı yolları dahil) Projesi, Gebze'den başlayacak, İzmit Körfezi'ni asma köprüyle aşarak Orhangazi ve Gemlik yakınlarından geçecek ve Ovaakça Kavşağı ile Bursa Çevre Yoluna bağlanacak. İstanbul-İzmir arasındaki 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresini 3,5 saate indirecek, böylece yılda 870 milyon TL tasarruf sağlanacak.

 
aa


Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,459 µs