En Sıcak Konular

Ömer Çelik'ten İsrail'e net cevap

4 Eylül 2011 09:54 tsi
Ömer Çelik'ten İsrail'e net cevap

Ömer Çelik, İsrail’in Akdeniz’de Türk gemilerinin seyrüsefer güvenliğini taciz etmesi halinde gereken cevabı alacağını açıkladı.

Çelik: İsrail cevabını alır

İsrail Akdeniz’de Türk gemilerinin güvenliğini taciz ederse gereken cevabı alır...

Palmer Raporu ancak ‘Haaretz gazetesinde başyazı’ olur...

BM güvenilir kurum olmaktan çıkıyor...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, İsrail’in Akdeniz’de Türk gemilerinin seyrüsefer güvenliğini taciz etmesi halinde gereken cevabı alacağını açıkladı. Çelik, “Türkiye vatandaşları Akdeniz’de taciz edilirse Türkiye buna sessiz kalmaz” dedi. AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Çelik, Bugün’e önemli açıklamalarda bulundu. BM’nin raporunu eleştiren Çelik, “Ortada objektif verilere dayanan rapor yok. Bu rapor bütün BMmekanizmalarını bir kenara bırakarak komisyon başkanı ve yardımcısının ikinci sınıfmakalesi olabilir. Komisyon Başkanı’na ‘Haaretz gazetesinde bir başyazı yazın’ deselerdi böyle bir şey çıkardı” dedi.

ABD’YE SERT TEPKİ

Çelik, raporun yayınlanmasının İsrail tarafından geciktirildiğine dikkat çekerek “İsrail BM Genel Sekreteri’ne ‘Türkiye ile anlaşma arıyoruz’ dedi. Türkiye ile ortak noktaya varabilmekten önce kendi içinde ortak noktayı bulmaya çalıştı” görüşünü dile getirdi. ABD’nin İsrail ile Türkiye’nin anlaşamamasından üzüntü duyduğuna yönelik açıklamasına tepki gösteren Çelik, şöyle devametti:

“Üzüntü duyduk demek İsrail’in saldırganlığını cesaretlendirmektir. İsrail’in yaşama hakkı hiçbir devlet tarafından tehdit edilmiyor. İsrail kendi güvenliğini kendi saldırgan politikaları ile kendi yapıyor. İsrail cesaretlendirilirse ileride bunu ABD, İngiliz ve Fransa gemisine yapacaktır. İsrail hükümeti uluslararası gerçeklerden ve zamanın ruhundan kopuk bir hükümet olarak İsrail’in güvenliğini tehlikeye sokmuştur.”

BM TARTIŞMALI HALE GELDİ

Çelik, BM’nin tartışmalı hale geldiğini savunarak “Türkiye güçlü bir ülkedir. Uluslararasımekanizmalarda hakkını aramasını bilir. Türkiye kadar güçlü olmayan devletler nereye dayanacak. BMgüvenilir kurumolmaktan çıkıyor” uyarısında bulundu. AK Parti’li Çelik, Türkiye’nin Akdeniz’de vatandaşlarının güvenliğini koruma konusunda kararlı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye kimseye savaş ilan etmiyor. İsrail’in gerçekleştirdiği eylemtüm Akdeniz’i ateşe atan, güvenliği tehdit eden eylemdir. İsrail bundan cesaret alarak vahim olaylara imza atabilir. İsrail’den tehdit yönelmesi, seyrüseferi taciz eden olaylar yaşanması halinde büyük devlet olmanın gereklerini yerine getiririz. Türkiye saldırgan bir devlet değildir. Türkiye vatandaşlarına uluslararası sulardamüdahale edilirse Türkiye buna karşı sessiz kalmaz.”

Kılıçdaroğlu ilham verdi

AK Parti’li Çelik, CHP yöneticilerini açıklamalarına tepki gösterirken “İsrail saldırganlığı karşısında İsrail lehine kaygı duymak ana muhalefet partisini görevi değildir. BM raporu ana muhalefet partisi liderinin Chatham House’deki konuşmasından ilham almıştır” dedi. Kılıçdaroğlu Chatham House’deki konuşmasında “CHP iktidar olsaydı ne olurdu, biz Mavi Marmara gibi bir geminin Türk karasularından dışarıya çıkmasına izin vermezdik. İsrail ile ilişkilerin bozulmasını istemezdik” ifadelerini kullanmıştı.

bugün


Bu haber 1,398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,406 µs