En Sıcak Konular

Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı

2 Eylül 2011 09:51 tsi
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile öğle saatlerinde Kırklareli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrele

Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimler ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, Su baskını, Heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Marmara Bölgesi'nin az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul çevrelerinin yer yer sisli, öğle saatlerinde Kırklareli çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Çanakkale az bulutlu 31, Edirne az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 34, İstanbul az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 28, Kocaeli az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 30 derece olacak.

Ege Bölgesi'nin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor. A.Karahisar az bulutlu ve açık 27, Aydın az bulutlu ve açık 35, Denizli az bulutlu ve açık 34, İzmir az bulutlu ve açık 32 derece geçecek.

Akdeniz Bölgesi'nin az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Adana az bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinde parçalı bulutlu 34, Antalya az ve açık 34, Güzelyurt az bulutlu ve açık 34, Mersin az bulutlu 33 derece olacak.

İç Anadolu Bölgesi'nin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Ankara az bulutlu ve açık 29, Eskişehir az bulutlu ve açık 28, Konya az bulutlu ve açık 28, Sivas az bulutlu 25 derece geçecek.

Batı Karadeniz Bölgesi parçalı ve az bulutlu geçecek. Bolu parçalı ve az bulutlu 28, Karabük parçalı ve az bulutlu 32, Kastamonu parçalı ve az bulutlu 29, Zonguldak parçalı ve az bulutlu 25 derece olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Amasya parçalı bulutlu 29, Samsun parçalı bulutlu 27, Tokat parçalı bulutlu 27, Trabzon parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle ve gece saatlerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Trabzon'da sıcaklık gündüz ortalama 26 derece olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Erzincan parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27, Erzurum parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25, Malatya az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30, Van parçalı bulutlu 28 derece geçecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Adıyaman az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 35, Diyarbakır az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 36, Gaziantep az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34, Şanlıurfa az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 37 derece olacak.



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs