En Sıcak Konular

Roj TV kadrolu PKK'lılar

2 Eylül 2011 08:11 tsi
Roj TV kadrolu PKK'lılar Roj TV davasıyla ilgili hazırlanan ek dosyada Roj TV çalışanlarının örgütün dağ kadrosunda çatışmalara katıldığı belirtildi.

Çatışmada öldürülen bir kameramanın fotoğrafına da yer verildi.

Roj TV'nin kapatılması istemiyle açılan davanın sağlam ve somut delillere dayandırılması amacıyla Danimarka adli makamlarının acil olarak kapsamlı bir dosya istemesi üzerine Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü harekete geçti. Müdürlük PKK ile Roj TV arasındaki organik bağı kanıtlayan somut delillerin hazırlanıp "ivedi" olarak gönderilmesi için Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan talepte bulundu. Başsavcılık tarafından 2 klasör halinde hazırlanan dosya, Danimarka'ya gönderildi.

ÖLDÜRÜLEN 'KAMERAMAN'

Dosyada, Roj TV kameramanı olan ve örgüt yaşamını konu alan belgesel programlar hazırlayan Halil Uysal'ın 1 Nisan 2008'de Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada 5 PKK'lı ile birlikte öldürüldüğü kaydedildi. 1998'den beri dağ kadrosunda silahlı faaliyet yürüten Uysal'ın, Kuzey Irak'taki kamplarda çektiği görüntüleri Roj TV'ye aktardığı ifade edildi. Yine Roj TV muhabiri Zerrin Yılmaz'ın da 2007'de Siirt'in Pervari ilçesinde 8 PKK'lının öldürüldüğü çatışmada yakalandığı ve Roj TV'de muhabirlik yaptığını itiraf ettiğine yer verildi. Yılmaz'ın İngilizce'ye çevrilerek dosyaya konulan ifadesi şöyle: "Danimarka'daki Roj TV stüdyolarında 2005'e kadar çalıştım. Sonra haber yapmak için Kuzey Irak ve Kandil'deki kamplara gittim. Dağda kalmaya karar verdim. Örgütün ana karargâhı olan kamptaki basın irtibat merkezinde görev aldım. Halil Uysal'ın içinde yer aldığı 11 kişilik silahlı grupla Siirt kırsalındaki Herekol Dağı'na geldim. Siirt-Şırnak kırsalında silahlı gruplarla röportajlar yaptık."

KORUCULARA TEHDİT

Ek delil dosyasına ayrıca Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinde korucubaşı olan Hazım Babat ile korucu Yasin Benek'in, Roj TV canlı yayınında örgütün askeri kanat sorumlularından Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin tarafından tehdit edilmeleri de delil olarak konuldu. Halen Kongra- Gel başkanlığı yapan DEP eski milletvekili Remzi Kartal ile Kongra-Gel başkan yardımcısı Abdullah Hicab'ın aynı zamanda Roj TV yönetim kurulunda yer aldıkları da aradaki ilişkiye delil gösterildi.

sabah

Bu haber 1,124 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,626 µs