En Sıcak Konular

'İşkencelere dayanamıyorum' dedi ve istifa etti

1 Eylül 2011 10:44 tsi
Suriye’de hükümet karşıtı protestoların en yoğun olarak yaşandığı şehirlerden biri olan Hama’nın başsavcısı Adnan Bakur, rejimin muhaliflere uyguladığı baskıyı protesto etmek için istifa etti.

Başsavcı Bakur El Cezire'nin internet sitesinde ve YouTube gibi video paylaşım sitelerinde yayınlanan video kaydında, geçtiğimiz Temmuz ayında Hama'daki merkez cezaevinde 70'ten fazla infaza ve yüzlerce sivilin işkenceye tanık olduğunu öne sürdü.

Bakur, güvenlik güçlerinin kazdığı toplu mezarlarda 420'den fazla kurbanın bulunduğuna, barışçı protestocuların gözaltına alındığına, evlerin yıkıldığına ve güvenlik kurumlarının tutuklulara işkence ettiğine şahit olduğunu belirtti.

El Cezire’ye konuşan Bakur, Şam rejiminin, kendisinin "silahlı çeteler" tarafından kaçırıldığı iddiasını da yalanlayarak, protestocuların koruduğu güvenli bir yerde olduğunu söyledi.

AKTİVİSTLER: TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR

Bakur’un bu videolu istifası güvenlik güçlerinin Humus yakınlarındaki Hule şehrinde yeni tutuklamalar gerçekleştirdiği haberleriyle birlikte geldi. Ağustos ayında Hule’de tutuklanan 13 kişinin cenazelerinin şehre dönmesi halkta büyük tepki yaratmıştı.

Aktivistlerin faaliyetlerinin düzenlenmesinden sorumlu Yerel Koordinasyon Komiteleri, güvenlik güçlerinin Hule’de iki kişinin evine ateş açtığını ve bu kişileri teslim olmazlarsa eşlerinin ve çocuklarının tutuklanacağıyla tehdit ettiğini söyledi.

Akrab köyünde de güvenlik güçlerinin bir başka evi yaktığı, aramalar ve tutuklamalar yaptığı belirtildi.

RAMAZAN'IN BİLANÇOSU 473 KİŞİ

İngiltere merkezli izleme örgütü Observatory ise Ramazan ayı boyunca Suriye’de 360 sivil 113 de güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü açıkladı.

Sivillerin 25’inin 18 yaşından küçük, 14’ünün kadın olduğu ifade edildi. Ölenlerin 28’inin gözaltında ya da işkence dolayısıyla hayatını kaybettiği bildirildi.

Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,897 µs