En Sıcak Konular

O çelişkileri şimdi kim açıklayacak?

1 Eylül 2011 09:11 tsi
O çelişkileri şimdi kim açıklayacak? Emekli Orgeneral Işık Koşaner’in internette yayımlanan ses kaydının ardından Genelkurmay’ın kimliğini açıkladığı ‘dost ateşiyle ölen’ er Cüneyt Kızılaslan’ın cenazesinde bazı skandalların yaşandığı ortaya çıktı.

Kızılaslan’ın Adana’da düzenlenen cenaze töreninde tabutun etrafında güvenlik güçleri tarafından ele ele tutuşarak tedbir alındığı ve ailenin cenazeye yaklaştırılmadığı belirlendi. Ailenin tören boyunca cenazeye yaklaştırılmaması üzerine cenazeye katılanlar tepki gösterirken yaşanan tartışma üzerine dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta’nın (2011 YAŞ toplantısında Tümgeneralliğe terfi ettirildi)“Askerin ölümüyle ilgili kafasında çelişki olanların, kendilerinde çelişki var” dediği kaydedildi. Tuğgeneral Lapanta, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli ölümü ile ilgili soruşturmada ifadesine başvurulan isimler arasında bulunuyor.

Son noktayı Genelkurmay koydu

Emekli Orgeneral Işık Koşaner’in bir hafta önce internete düşen ses kaydında TSK’daki eğitim ve lider eksikliğine vurgu yapılırken bunun sonucu olarak masum bir erin alnından vurulması örnek gösterilmişti. Söz konusu erin kimliği üzerine farklı iddialar ortaya atıldı. Genelkurmay Başkanlığı önceki gün internetten yaptığı yazılı açıklamada tartışmalara açıklık getirdi ve erin Cüneyt Kızılaslan olduğunu duyurdu. Genelkurmay açıklamasına göre er Kızılaslan, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı baraj Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığında  görevli iken 27 Aralık 2010 tarihinde dost ateşi ile öldürülmüştü.

Aileyi cenazeye yaklaştırmamışlardı

Genelkurmay’ın açıklamasıyla şüpheli ölümü açıklığa kavuşan er Kızılaslan’ın cenaze töreninde yaşanan skandalları da yeniden gündeme getirdi. Er Kızılaslan için Sabancı Merkez Camisine düzenlenen Tören’de Kızılaslan aile ve törene katılanlar ile yetkililer arasında tartışma yaşandı. Çocuklarının nasıl öldüğü hakkında sağlıklı bilgi alamayan aile cenazeye de yaklaştırılmadı. Cami avlusuna getirilen tabutun çevreinde güvenlik güçleri el ele tutuşarak kordon oluşturdu. Oğullarının cenazesine yaklaştırmayan aile ve cenaze törenine katılanlar yaşananlara tepki gösterdi. Anne Kadem Kızılaslan’ın “yavrumu son kez göreyim” feryadı üzerine basın mensuplarının soru yönelttiği jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta’dan ise çok daha skandal bir açıklama gelmişti. Lapanta, “Askerin ölümüyle ilgili kafasında çelişki olanların, kendilerinde çelişki var” ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifade vermişti

Tuğgeneral Ali Lapanta’nın ismi şüpheli bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazcıoğlu’nun ölümü ile ilgili soruşturma kapsamında gündeme gelmişti. Lapanta’nın soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Devlet Denetleme Kurulu’nun kazayla ilgili hazırladığı raporda, Tuğgeneral Ali Lapanta’nın dinlendiği ortaya çıkmıştı. Devlet denetlem Kurulu’nun hazırladığı raporda, BBP lideri Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü iddia edilen yüzlerce kilometrekare alanın gereksiz yere arandığı ve sonuçta enkazın ‘17 köylü vatandaş’ tarafından bulunduğu belirtilmişti. Arama kurtarma çalışmalarını planlayan Adana Jandarma Komutanlığı ve bazı askeri personelin TİB’in belirlediği enkaz bölgesinin aranması konusunda gerekli dikkati göstermediğinin müşahade edildiği anlatılmıştı. Soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından Haziran ayında Ali Lapanta’nın ifadesi alınmıştı. Lapanta savcılığa 4 saat boyunca şüpheli sıfatıyla ifade vermişti.

Melik Duvaklı / Star



Bu haber 1,047 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,672 µs