iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Yeni silah

1 Eylül 2011 13:26 tsi
Yeni silah 'Ateş' deyin.. Düşmanlarınız öldü!. Evet, o kadar hızlı...iyibilgi Ankara

Aslında stratejik silahların amacı stratejik sonuçlar yaratmaktır. II. Dünya Savaşı’nda Japonya’ya nükleer bomba atıldı ve atılır atılmaz Japonya bitti.

Konvansiyonel silahların stratejik sonuçlar ürettiği hayli nadirdir. Ama bu yaratıyor. İsmi: PGS. Yani, “Prompt Global Strike”. Uzaydan da atılıyor. 2000 derecelik ısıya dayanıyor. Ve 2 tonluk harp başlıkları, özel bombalar hatta insansız hava araçları bile taşıyabiliyor.

Ama elbette asıl gücü hızı!. Sesten tam 20 kat hızlı. Göz açıp kapatıncaya kadar derler ya, gözünü açıyorsunuz, kapatamıyorsunuz.

Bu yeni silah sisteminin tamamlanması ve hayata geçirilmesi elbette bir süre alacak. Ve asıl etkileri ondan sonra görülebilecek. Örneğin, ABD zaten dünyanın çeşitli bölgeledindeki üsleri kapatmayı istediğinden buna bir imkan yaratacağı gibi, Türkiye de dahil bir çok Avrupa ülkesinde bulunan nükleer silahlarını çekebilecek, hatta hizmetten kaldırabilecek.

Bir farklı etkisi de nükleer rekabet üzerine olabilecek. ABD ve Rusya’nın başını çektiği bu rekabette Başkan Barack Obama nükleer silahlarının sayısının azaltılmasının üzerine gidiyor ve bu da işte bu türden silahların yükseltilmesine neden oluyor.

Yani Rusya’nın aleyhine bir durumun gelişmesine imkan veriyor.

Silah sisteminin 2020’de aktive olması planlanıyor ama dediğimiz gibi bu bir proje ve bugüne kadar yüzmilyonlarca dolar değerinde iki test yapılabildi. Ve ikisi de başarısız oldu.

Birisi 2010 yılının Nisan ayında biri de çok yakın tarihte 12 Ağustos 2011 tarihinde. Fakat ABD’nin bu silahı hayata geçirmeye kararlı olduğu anlaşılıyor.

Silahın bir diğer riski de şu; diğer ülkelerin nükleer silah sistemlerini aktive edebileceği iddia ediliyor. Çünkü böyle bir silah ateşlendiğinde diğer ülkeler bu bombaların nükleer başlık taşıyıp taşımadığını kestiremiyor.

Amerika’nın bu soruna verdiği yanıt da ilginç; “ Biz haberdar ederiz.”

Bugün için bu silahın kullanım biçimi uzaydan yere olarak planlanıyor. Ve yeni silahın yeni çatışma senaryolarını yaratacağı açık. Hem konvansiyonel hem de stratejik (ABD’nin müttefiklere ilgisinin erimesi de dahil ) olarak.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,058 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,558 µs