En Sıcak Konular

Meclis Başkanı Çiçek'ten Ramazan Bayramı mesajı

29 Ağustos 2011 13:41 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terör gibi insanlığın düşmanı olan sorunlara verilecek yanıtların, bayramların birlik ve beraberlik ruhunda gizli olduğunu belirterek, milletin tarihten getirdiği, kökleri derinlerde olan bağlarını koruyacağını ve terör badiresin

Çiçek, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, barış ve dayanışmanın arttığı, akrabalık bağlarının güçlendiği bayramların ''toplumsal coşku günleri'' olduğunu belirtti.

Mesajında, ''Çok köklü ve büyük gelenekleri olan bir kültürün ve medeniyetin evlatlarıyız'' ifadesine yer veren Çiçek, gelenekleri ve kültürel özellikleri sürdürmenin milli değerlerin ve vasıfların da korunmasını sağlayacağına işaret etti.

TBMM Başkanı Çiçek, mesajını şöyle sürdürdü:

''Bayramlar eş, dost akraba ve yakınların hatırlandığı ve yoksulların gözetildiği çok özel günlerdir. İhtiyaç sahiplerinin gözetilmesi, akrabaların hatırlanması ve büyüklerin ziyaret edilmesi toplumsal bağların gelişmesini sağlayacaktır.

Ülkemizde son dönemde artan terör olayları ve Afrika'da yaşanan açlık gibi felaketler, bayrama buruk girmemize neden olmuştur. Milletimiz, ülkesi ve milleti için can veren aziz şehitlerimizi unutmayacak ve daima rahmet ve şükranla yad edecektir. Gazi ve şehit aileleriyle dayanışma içerisinde olunması, bayramın çok daha anlamlı bir şekilde geçirilmesini sağlayacaktır.

Terör gibi insanlığın düşmanı olan sorunlara verilecek yanıtlar bayramların birlik ve beraberlik ruhunda gizlidir. Milletimiz, tarihten getirdiği, kökleri derinlerde olan bağlarını koruyacak ve terör badiresinden birlik ve beraberliğini sağlamlaştırarak çıkacaktır.

Ramazan Bayramının, tüm dünyada barış ve hoşgörünün geliştirilmesine, Afrika kıtasında ve Somali gibi ülkelerde yaşanan açlık gibi sorunların azaltılmasına vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını kutluyor, tüm vatandaşlarımızın mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.''

aa

Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,988 µs