En Sıcak Konular

İsrail'de 1 milyon kişi meydanlara iniyor

29 Ağustos 2011 10:56 tsi
İsrail'de 1 milyon kişi meydanlara iniyor İsrail'de hayat pahalılığı ve daha adil bir yaşam talebiyle sokağa çıkan halk yine sokaklara iniyor.

Önceki gece Tel Aviv, Kudüs, Wadi Ara, Petah Tikva, Rişon Letziyon, Katzrin, Hod HaŞaron ve Golan Tepeleri'nde yürüyüşler yapıldı. Halk, bu hafta cumartesi günü büyük gösteriye hazırlanıyor. Cumartesi günü yapılacak gösteriye 1 milyon kişinin katılabileceği belirtiliyor.

'NETANYAHU DİKKATE ALSIN'
Tel Aviv'de önceki gece yapılan gösteride konuşan İsrail Ulusal Öğrenci Birliği Başkanı ve protesto hareketi liderlerinden İtzik Şmueli, "Bize işsizliğin düştüğünü söylüyorlar ama çalışanların daha fakirleştiğini, çöp kutularından her gün daha fazla insanın yiyecek topladığını görüyoruz. Bize İsrail'in nasıl güçlü bir devlet olduğunu söylüyorlar ama sosyal eşitsizliklerin varlığımızı daha da tehdit ettiğini görüyoruz. Bize dünya ekonomik krizini nasıl atlattığımızı söylüyorlar ama biz insanların ay sonunu getiremediğini görüyoruz" diye konuştu. Hayat pahalılığının herkesi etkilediğini vurguyan öğrenci lideri, talepleri karşılanana kadar gösterilerin durmayacağını, "güvenlik problemlerinin hep varolduğunu ve varolacağını, ancak bunların sorunları da unutturmaması gerektiğini dile getirdi. Protesto hareketinin ilk öncüsü Dafne Leaf da Netanyahu'nun protestoları görmezden geldiğini söylerken, Netanyahu'nun dikkate almaması durumunda protestoları şimdiye kadar görülmemiş biçimde büyüterek sürdüreceklerini dile getirdi.

Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs