En Sıcak Konular

İrene kasırgasında 15 ölü

29 Ağustos 2011 08:50 tsi
Irene kasırgasının ABD genelinde 15 kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi.

ABD BAŞKANI OBAMA: ''KASIRGANIN ETKİLERİ BİR SÜRE DAHA HİSSEDİLECEK''

ABD Başkanı Barack Obama, Irene kasırgası sorunun henüz bitmediğini belirterek, birçok Amerikalının hala ciddi sel ve elektrik kesintileri riski altında olduğunu ve kasırganın etkilerinin bir süre daha hissedileceğini söyledi.

ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve Federal Acil Yönetim Ajansı (FEMA) Başkanı Craig Fugate ile Beyaz Saray'da kameraların karşısına geçen Obama, kasırga kuzeye giderken hızını azaltmasına rağmen, sellere neden olacak şiddetli yağış bırakan tehlikeli bir kasırga olmaya devam ettiğini söyledi.

Obama, kasırga başlamadan önceki en büyük kaygılarından birinin önemli derecede seller ve geniş çaplı elektrik kesintileri olduğunu belirterek, eyalet ve yerel yetkililerden bu yönde bilgiler aldıklarını ve birçok Amerikalının hala ciddi sel ve elektrik kesintileri riski altında olduğunu kaydetti. Obama, önümüzdeki günlerde nehirlerin taşmasıyla bunun daha kötü hale gelebileceğine işaret etti.

''Bunun daha bitmediğini insanların anlamasını istiyorum'' diyen Obama, kasırgadan etkilenen bölgelerdeki Amerikalılara, hala yetkililerin açıklama ve uyarılarına uyma çağrısı yaptı.

Obama, kasırganın etkilerini bir müddet daha hissedileceğini vurgulayarak, toparlanma çalışmalarının da haftalar veya daha uzun zaman alabileceğini dile getirdi.

Obama, gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi.


--------------------------------------------------------------------------------
ABD'Yİ VURAN İRENE KASIRGASINDA HAYATINI KAYBEDENLERİNİN SAYISININ 15'E ULAŞTIĞI BİLDİRİLDİ

Gücünü kaybederek 'tropikal fırtınaya' dönüşen Irene kasırgasının ABD genelinde 15 kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, ABD'nin Atlantik kıyılarını vurduktan sonra New York'a yönelen ve gücünü artırması beklenen Irene kasırgası, tahminlerin aksine New York'a ulaşmadan hızını kaybetmeye başladı, daha sonra da tropikal fırtınaya dönüştü. Korkulan ölçüde bir yıkıma yol açmayan Irene yine de ülke genelinde 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Irene kasırgasının yıkımından payına düşeni alan New York'ta ise hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Özellikle sular altında kalmasından korkulan ve büyük ölçüde zorunlu tahliye kararı alınan Manhattan'ın alt kesimleri Irene kasırgasından beklenilen ölçüde etkilenmedi.

İtfaiye, polis, belediye ve sağlık çalışanlarının aralıksız görev yaptığı New York'ta kapanan yollar açılmaya başladı. Irene kasırgası nedeniyle ihtiyaten durdurulan toplu ulaşım seferlerinin de Pazartesi gününden itibaren başlaması bekleniyor. Yaklaşık 9 bin uçuşun iptal edildiği havayolu seferlerinin de normale dönmesi için çalışılıyor.

aa


Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,246 µs