En Sıcak Konular

Kaddafi'den görüşme teklifi

28 Ağustos 2011 14:55 tsi
Kaddafi'den görüşme teklifi Libya'nın gizlenen lideri Albay Muammer Kaddafi'nin iktidar devri için görüşmeler yapmak istediği ileri sürülüyor.

Associated Press haber ajansıyla ilişkiye geçen Kaddafi sözcüsü, görüşmelerin gizlenen liderin oğlu Saadi tarafından yürütüleceğini söyledi.

Sözcü Musa İbrahim'e göre Kaddafi halen Libya'da.

Geçtiğimiz hafta başında da, ABD'li haber kanalı CNN Saadi Kaddafi ile elektronik posta ile haberleştiklerini ve Saadi Kaddafi'nin ateşkes konusunda görüşmek istediğini bildirmişti.

Libya'da ise başkent Trablus'un büyük kesimini ellerinde tutan isyancılar kente bugün akaryakıt ve su ulaştırılacağını açıkladı.

Kentte yaygın benzin, gıda ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor.

BM Genel Sekreteri Ban, dün yaptığı bir açıklamada, uluslararası toplumun Libya'ya, akaryakıt, gıda, tıbbi malzeme ve su sıkıntısıyla mücadelesinde yardım etmek için bir araya gelmesi gerektiğini de ifade etti.

İsyancılar, önceki aylarda yabancı hükümetler tarafından dondurulan Libya fonlarının erişimine izin verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Birleşmiş Milletler daha önce Libya'ya ait 1,5 milyar dolar değerinde varlığın, acil insani yardım amacıyla kullanılmak üzere kullanılmasına izin vermişti.

Yanmış halde cesetler bulundu

Başkentte hayatı normal akışına dödürmenin yolları aranırken, Trablus'un güneyindeki bir depoda 50 kişinin yanmış haldeki cesetleri bulundu.

Cesetlerin bulunduğu Selahaddin mahallesinin sakinleri cesetlerin, salı günü Kaddafi'nin oğlu Hamis'e bağlı birlikler tarafından öldürülen sivillere ait olduğunu ileri sürüyor.

Cuma günü de Libya'nın başkenti Trablus'ta bir hastanede çürümekte olan 200'den fazla terkedilmiş ceset bulunmuştu.

Trablus'taki BBC muhabiri Wyre Davies aralarında kadın ve çocuklara da ait olan cesetleri Ebu Salim Hastanesinin koridorlarında buldu.

Hastanedeki doktor ve hemşirelerin Albay Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler ile isyancılar arasındaki çatışmalar üzerine hastaneyi terketmiş.

Hastanedeki kişilerin nasıl öldükleri bilinmiyor.

Birleşmiş Milletler'in insan hakları sözcüsü Rupert Colville, tarafların yakaladıkları kişilere işkence ettiği ve öldürdüğü iddialarını doğrulamanın zor olduğunu ancak bunların Libya için görevlendirilen komisyon tarafından araştırılacağını söyledi.

Örgüt daha önce Libya'daki bazı askeri eylemlerin savaş suçu ve insanlığa karşı suç kapsamına girebileceğini açıklamıştı.

BBC Türkçe

Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs