En Sıcak Konular

'Amacımız Filistin rüyasını gerçekleştirmek'

28 Ağustos 2011 14:35 tsi
'Amacımız Filistin rüyasını gerçekleştirmek' AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ramallah'ta Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, görüşmenin dün gece gerçekleştiğini bildirirken, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi üyesi Saib Erekat, görüşmede başta Filistinlilerin BM'deki tam üyelik arayışı olmak üzere birçok konunun ele alındığını kaydetti.

Erekat'a göre Abbas, "Filistin devletinin tanınmasının, barış sürecini ve iki devletli çözümü muhafaza etme yolunda bir çaba" olduğunu söyleyerek, Avrupa Birliği'nin Filistinlilere yardım konusunda her türlü desteği vermesini istedi.

Ashton'un da AB'nin, Filistinlilerin BM'ye gitme hakkına karşı olmadığını söylediğini belirten Erekat, ancak Yüksek Temsilcinin, Birliğin tutumunun Filistinlilerin BM'ye tam üyelik talebinin içinde neler bulunduğuna bağlı olduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Erekat, bu bağlamda, "Konuyla ilgili görüşmelere hazırız" diyerek, 27 üyeli AB'nin Filistinlilerin tam üye devlet olma talebine tek ses halinde cevap vereceği umudunda olduklarını da belirtti.

ABD'nin tavrıyla ilgili olarak da Erekat, "Biz ABD yönetimiyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Onlardan tutumlarını yeniden gözden geçireceklerini umuyoruz" ifadesini kullandı.

'Amacımız Filistin rüyasını gerçekleştirmek'

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dün Ramallah'ta bir grup din adamıyla yaptığı görüşmede de Filistinlilerin BM'deki arayışlarının İsrail'i izole etme veya ABD ile karşı karşıya gelme amacını taşımadığını vurgulayarak, "Bizim amacımız, Filistin devleti rüyasını gerçekleştirmek" diye konuşmuştu.

Abbas, Filistin devleti tanındığında, bunun saldırıların ve zulmün yerini barışın, ortaklaşa yaşamın ve adaletin almasının temellerini atacağını da vurgulayarak, "Böylece biz, modern tarihin en uzun süreli işgal ve çatışmasına da son verebiliriz" ifadesini kullanmıştı.

aa

Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,120 µs