En Sıcak Konular

Bayramda ateşli piknik yapmayın uyarısı

28 Ağustos 2011 13:35 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, bayramların en çok orman yangının yaşandığı zaman dilimlerinden biri olduğunu belirterek, ateşli piknik yapılmaması uyarısında bulundu.

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Türkiye’de her yıl yaklaşık 2 bin ila 2 bin 500 arasında orman yangını çıktığını belirterek, “Yangınların yüzde 90’ını insanlar çıkarıyor.” dedi. Bayramların, yangın riskinin en çok olduğu zamanlardan olduğunu vurgulayan Kurtulmuşlu, “Ramazan ayı, bu yıl yaz mevsiminde idrak edildi. Bu nedenle piknikler, mesire seyahatleri biraz kısıtlı kaldı. Önümüz bayram ve bayram, yangın riskinin en çok olduğu zamanlardan biri. Oruçtan sonra çok sayıda insan, kırlara, pikniğe, mesire alanlarına, deniz kenarına gidecek. Vatandaşlarımız burada ateşli piknikler yapmasın. Çünkü ateşli piknik yangının önemli sebeplerinden birisi.” ifadesini kullandı.
    
Sigara ateşinin de yangın sebeplerinin en başında geldiğini ifade eden Kurtulmuşlu, “Özellikle ormanlık alanlarda araba ile seyahat edenler, içtikleri sigarayı arabanın camından atıyorlar. Bu da yangına sebep oluyor.” sözleriyle konuya dikkat çekti.
   
Vatandaşlardan gördükleri orman yangını ya da dumanı, 24 saat ücretsiz hizmet veren Alo 177 orman yangını hattına haber vermesini isteyen Kurtulmuşlu, şöyle devam etti: “Ormanlar yaşamın dayanak ünitesi. Biyolojik çeşitliliğin dörtte üçü ormanlarda. Bir mantar, bir böcek bile hayat zincirinin bir parçası. Bir türün yok olması demek kıyametin bir adım daha beri gelmesi demek.”

cihan





 

Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs