En Sıcak Konular

Kaddafi Cezayir’e mi kaçtı?

28 Ağustos 2011 10:03 tsi
Kaddafi Cezayir’e mi kaçtı? Libya’dan Cezayir’e geçtiği söylenen 6 zırhlı aracın içinde Kaddafi ile oğullarının bulunabileceği iddia edildi.

Trablus Havaalanı’nı tamamen kontrolleri altına alan isyancılarsa başkentte kesin zafer ilan etti.

Libya’dan gelen zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyun önceki gün Cezayir’e girdiği iddiası, Libya lideri Muammer Kaddafi ile oğullarının Cezayir’e kaçtığı yönünde spekülasyonlar yapılmasına yol açtı. Mısır’ın devlet haber ajansı MENA, Libya’nın Cezayir sınırındaki Ghadamis kentindeki Libyalı muhaliflerin oluşturduğu Askeri Konseyin üyesi olduğu belirtilen muhalif bir kaynağa dayanarak verdiği haberde, Libya’dan Cezayir’e geçtiği söylenen 6 zırhlı Mercedes marka aracın içinde Kaddafi ile oğullarının bulunabileceği belirtildi. Ancak ajans, araçların Cezayir’e geçtiğini ve araçlarda kimin bulunduğunu teyit etmenin imkansız olduğunu duyurdu. MENA’ya açıklamada bulunan kaynak ‘’Araçlarda Kaddafi ve oğulları olması muhtemel üst düzey Libyalı yetkililerin bulunduğu sanılıyor’’ dedi.

İsyancılar artık tek komuta altında

Kaynak, zırhlı araç konvoyunun Kaddafi’nin komutası altında olduğu düşünülen bir çöl göçebe askeri birlik komutanının koruması altında Cezayir’e girdiğini söyledi. Kaynak, Libyalı muhalif güçlerin araç konvoyunu takip etmeyi ve durdurmayı başaramadığını kaydetti. Cezayir Dışişleri Bakanlığı, konvoyun Cezayir’e geçtiği bilgisinin asılsız olduğunu söyleyerek, “Bunu kati surette yalanlıyoruz” dedi. Öte yandan Libyalı muhalifler, Libya’nın dünyaya açılan kapısı Trablus havaalanı yakınındaki Kasr bin Gaşir’i ele geçirdiklerini açıkladı. Muhalifler, başkent Trablus’un Kaddafi güçlerinden tamamen temizlendiğini duyurdu. Trablus havaalanı yakınında konuşlu isyancı güçlerin komutanı Ömer el Ghuzayl, “Kasr bin Gaşir mahallesini mahallesini, Kaddafi’nin askerlerinden temizledik. Kaddafi’nin askerlerini, Trablus’un tamamen dışına atmayı başardık” dedi. Önceki gece boyunca süren çatışmalar ardından zaferi havaya uçaksavarlarla ateş açıp kutlayan muhalifler, Kaddafi’ye öfkelerini posterlerinden çıkardı.

Libya’da bölünme endişesi arttı

Bu arada Libya’da farklı muhalif savaşçı gruplarının, birleşik bir komuta altında toplandığı belirtildi.  Komutanlardan Abdülhekim Belhadj, “Muhalif savaşçılardan oluşan gruplar, muhalif askeri konseyin komutası altında toplandı” açıklamasını yaptı. Gözlemciler, ülkenin farklı kesimlerinden muhalif savaşçıların, Kaddafi’nin devrilmesi sonrası bölünebileceği endişesi taşıyor.

star



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,134 µs