En Sıcak Konular

Otogarda bayram yoğunluğu

26 Ağustos 2011 19:29 tsi
Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar, memleketlerine gitmek için Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'na akın etti.

Şehirlerarası sefer yapan otobüslerin tam kapasite çalıştığı otogarda, son anda bilet alıp, seyahat etmek isteyenler bilet bulmakta zorluk çekti.Otogar'da Ramazan bayramı tatili sebebiyle yoğunluk yaşandı. Bayram tatilini memleketlerinde sevdikleriyle beraber geçirmek üzere yola çıkanlar otogara akın etti. Yoğunluk nedeniyle otogarın giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle yerler öncesinden ayırtıldı. Taleplere yetişemeyen firmalar ek seferler koyarak yolcu taleplerini karşılamaya çalıştı. Yer bulamayan bazı vatandaşlar ise memleketine aktarmalı olarak gitti. Son anda bilet almaya mecbur kalanlar otogarda zor anlar yaşadı. Otobüs seferlerindeki yoğunluğun 9 günlük tatilin sonuna kadar süreceğini belirten turizm şirketi yetkilileri, üniversitelerin de kayıt tarihlerinin yaklaşmasıyla Eylül ayı sonuna kadar yer bulmanın güçleşeceğini ifade etti.

Otobüs biletlerinin günler öncesinden bittiğini belirten turizm firması görevlisi Birol Şencan, ek sefer konulmasına rağmen şu anda bilet bulmanın mümkün olmadığını kaydetti.

Bayram tatilinin 9 güne çıkmasından sonra Türkiye'nin deyim yerindeyse yer değiştirdiğini, şehirler arası yolcu taşımacılığında yoğunluk yaşandığını aktaran Pamukkale Turizm yetkilisi Niyazi Gümüş, "Biletler günler öncesinden ayrıldı. Ek otobüs seferi konulmasına rağmen şu anda çoğu seferde yer yok. Yoğunluk Eylül ayının 4 ve 5'ine kadar sürecek. Buna okul kayıtları da eklenince otobüslerde yer bulmak daha da güçleşecek." ifadelerini kullandı.

Bayram tatilini Atina'da geçireceğini dile getiren Aslı Örter ise, daha ucuz olduğu için otobüsle seyahat etmeyi tercih ettiğini ve yer bulamama ihtimaline binaen biletini bir ay öncesinden ayırttığını söyledi.

cihan

Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs