En Sıcak Konular

Oda Tv iddianamesi tamamlandı

26 Ağustos 2011 18:30 tsi
Oda Tv iddianamesi tamamlandı Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalara ilişkin yürütülen soruşturyla ilgili Hanefi Avcı, Şık ve Şener dahil 14 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalara ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili olarak, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalara ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili olarak, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın hazırladığı 134 sayfalık iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından incelenmesinin ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yeni açılan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, şüpheliler Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Yıldız, Coşkun Musluk, Mehmet Sait Çakır, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Kaşif Kozinoğlu, Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli'nin, ''silahlı örgüt kurma, yönetme, üye olma, yardım etme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, devlet güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, açıklanması yasaklanmış gizli belgeleri temin etme, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel belgeleri kayıt altına alma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarından cezalandırılmaları istendi.

9 şüpheli hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği belirtilen iddianamede, Ahmet Şık ve Nedim Şener'in ''terör örgütüne yardım etmek'' suçlamasıyla 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bu arada, iddianamede bir numaralı şüpheli olarak görülen Yalçın Küçük hakkında ''terör örgütü yöneticiliği'' suçlaması bulunduğu öğrenildi.

aa



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,441 µs