En Sıcak Konular

Erdoğan, CHP'ye yüklendi

26 Ağustos 2011 18:12 tsi
Erdoğan, CHP'ye yüklendi Erdoğan, İstanbul-Şile bölünmüş yol açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP'ye yüklendi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Ankara İl Başkanı'nın istifasına ilişkin, ''İşte kendi içlerinde birbirlerine girmişler. Bir il başkanını atıyor, arkasından bakıyorsunuz '300 milyon dolarlık bir yolsuzluk ortaya çıktı' diye istifa ediyor. İstifa ettikten sonra karışıyorlar birbirine. Onun üzerinden de diyor ki; 'Bizim partimiz temiz partidir, AK Parti gibi yolsuzluklara karışmış bir parti değildir'. Önce sen bir defa aynaya daha dikkatli bak. Senin daha temizleyecek çok şeyin var'' dedi.

Erdoğan, İstanbul-Şile bölünmüş yol açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölünmüş yolun, Şile'ye, İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmasında Kadir Gecesi'ni ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nı da tebrik eden Erdoğan, bayramın millete, Türkiye'ye, İslam dünyasına, tüm insanlığa hayırlar, barış ve bereket getirmesini temenni ettiğini söyledi.

Erdoğan, Şile'nin cazibesi her geçen gün artan güzel bir ilçe olduğunu da belirterek, geçmişte Şile'nin yollarının çileli olduğunu, şimdi ise Üsküdar'dan 45 dakikada rahatlıkla Şile'ye ulaşıldığını, hatta bazılarının yarım saatte geldiğini söylediğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, 9 yıl önce yola çıkarken ''Yol medeniyettir, su medeniyettir'' dediklerini ifade ederek, Türkiye'yi duble yollarla kuşatacaklarını söylediklerini anımsattı.

O dönemde bazılarının kendileriyle dalga geçtiğini, ''Nasıl yapacaksınız, hangi kaynakla yapacaksınız?'' dediğini belirten Erdoğan, ''Biz kendilerine 'Kaynak Türkiye'dir' dedik. 'Kaynak Tayyip'tir' demedik. Çünkü biz Türkiye'ye inanıyorduk. Biz bu vatan topraklarının kaynaklarına inanıyorduk'' dedi.

BÜYÜYEN TÜRKİYE

Erdoğan, 3 Y ile yola çıktıklarını ve ''Yolsuzlukları kaldıracağız, yasakları bu ülkede kaldıracağız ve yoklukla mücadele edeceğiz'' dediklerini ifade ederek, ''Bu mücadelede çok başarılı olduk. Yüzde 100 demesem bile çok başarılı olduk. O başarıdır ki bizi buralara getirdi. O başarıdır ki bizi IMF'ye muhtaç olmaktan kurtardı' diye konuştu.

23,5 milyar dolar borçla devraldıkları IMF borcunu 4 milyar dolara düşürdüklerini de anlatan Erdoğan, 27,5 milyar dolar Merkez Bankası döviz rezervini 96 milyar dolara çıkardıklarını dile getirdi.

Başbakan, dünya küresel finans krizini yaşarken, Türkiye'nin dünyada büyümede ilk çeyrekte bir numara olduğunu kaydetti. OECD ülkeleri arasında en çok büyüyen ülkenin de Türkiye olduğunu anlatan Erdoğan, yatırımları yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, bölünmüş yol ile Şile'nin çok daha farklı bir noktaya geleceğini ifade ederek, Şile'nin bir sanat ve spor merkezi haline geleceğini belirtti.

Şile'nin turizmin önemli merkezlerinden biri olacağını anlatan Erdoğan, Şile'de başarılı bir belediyenin olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile el ele verdiğini ve merkezi yönetim olarak onlara gerekli desteği verdiklerini ifade etti.

Erdoğan, Şile'nin muhteşem doğasıyla dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olması için fiziki koşullarının müsait olduğunu da ifade ederek, Şile'ye yatırımların sürdüğünü söyledi.

Yolların bugüne kadar 2 gidiş, 2 geliş yapıldığını da dile getiren Erdoğan, bundan sonra, ustalık dönemlerinde yolların 3 gidiş, 3 geliş yapılacağını anlattı.

Erdoğan, kazaları minimize etmek ve altyapıları daha iyi bir noktaya taşımak için bunların yapılacağını ifade etti.

CHP ANKARA İL BAŞKANININ İSTİFASI

Başbakan Erdoğan, 9 yıl önce hizmet yolculuğuna çıkarken ''Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini koyduklarını'' da anlatarak, şunları kaydetti:

''Kendi kaynaklarıyla, enerjisiyle bunu yapacağımızı söylemiştik. Şimdi ileri bir demokrasiye doğru koşuyoruz, bununla beraber ekonomimizi de geliştiriyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki insanların hayat standartlarıyla, kendi milletimizin hayat standartlarını sürekli karşılaştırıp duruyorduk. Bugün yine duruyoruz. Niye? Daha iyi olması için. Bunu da başaracağız. İnşallah yoksulluk sınırını minimize edeceğiz.

Biz ana muhalefetin, diğerlerinin yaptığı gibi bu işin lafını yapmıyoruz. Bu işin icraatını yapıyoruz. İşte kendi içlerinde birbirlerine girmişler. Bir il başkanını atıyor, arkasından bakıyorsunuz '300 milyon dolarlık bir yolsuzluk ortaya çıktı' diye istifa ediyor. İstifa ettikten sonra karışıyorlar birbirine. Onun üzerinden de diyor ki; 'Bizim partimiz temiz partidir. AK Parti gibi yolsuzluklara karışmış bir parti değildir'. Önce sen bir defa aynaya daha dikkatli bak. Senin daha temizleyecek çok şeyin var. Benim milletim sana iktidar diye bir şey vermez o ayrı mesele de belediyelerindeki pislikleri bir takip et, onları bir temizle. Bak neler dönüyor, hepsi ortada. Daha neler olacak, neler çıkacak ortaya bunları da göreceksin. Sen çıkarmazsan bilesin ki bu ülkenin kurumları bunları çıkarıyor ve çıkaracak.''

''TÜRKİYE'Yİ DEMİR YOLU AĞLARIYLA ÖRECEĞİZ''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi demir yolu ağlarıyla öreceklerini belirterek, ''10. Yıl Marşı'nda 'Demir ağlarla ördük' diyorlar değil mi? Gazi Mustafa Kemal hedef olarak bize gösterdi. Bu marşı okuyanlar acaba kaç kilometre demir ağı ördüler bu ülkede? Hikaye, hikaye bir şey yok. Biz laf üretmiyoruz, biz örüyoruz ve örmeye de devam edeceğiz'' dedi.

Erdoğan, boynuna attığı Şile bezi atkıyla İstanbul-Şile bölünmüş yol açılış töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren bazı ülkelerden gelişmiş olarak söz etmekten ve onlarla sürekli Türkiye arasındaki mesafeyi kıyaslamaktan vazgeçelim dediklerini ve bundan vazgeçtiklerini belirterek, artık Türkiye'nin örnek olarak gösterildiğini vurguladı.

Türkiye'nin alan el olmaktan çıktığını, veren el olma konumuna geldiğini belirten Erdoğan, vatandaşların bunu Pakistan'da, Endonezya Açe'de, Somali'de, Kenya'da, Haiti'de, Şili'de, Srilanka'da gösterdiğini dile getirdi. Erdoğan, ''Çünkü siz aziz, şerefli bir milletin torunları, varisleri olarak bu sorumluluğun altına girdiniz. Bunları yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz'' diye konuştu.

Erdoğan, geçen günlerde Somali'ye gittiklerini, yerinde inceleme yaptıklarını, oraya yönelik adımları da attıklarını belirterek, ''Yoğun bir şekilde orada alt yapı, üst yapı noktasında da Türkiye'nin damgasını vuracağız, Türk'ün, Türk milletinin damgasını vuracağız'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Kızılay, sivil toplum örgütlerinin el ele vererek, Somali'de olduğunu anlatan Erdoğan, Somali Büyükelçiliğinin de süratle açılacağını ve büyükelçi ataması yapılacağını belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin Somali'de, Afrika'da attığı adımlar noktasında örnek bir ülke olacağını kaydetti.

''HAYAL DİYENLER GERÇEK OLDUĞUNU GÖRDÜLER''

Başbakan Erdoğan, 15 bin kilometre yol inşa ettikten sonra 2023 hedefine süratle başlayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Hayal diyenler gerçek olduğunu gördüler ve biz 'Allah razı olsun' diyenlerle zaten mutlu oluyoruz ve onlarla gururlanıyoruz. 3 gün önce Konya'daydık. Ne oldu? Ankara-Konya yüksek hızlı trenin açılışını yaptık. 10 yıl önce bu ülkede yüksek hızlı tren denseydi, soruyorum, ne derdiniz? Hayal değil mi? Şimdi ne oldu? Gerçek oldu. 250 kilometre hızla Ankara'dan Konya'ya 1,5 saatte ulaştık. Eskiden, 10 sene önce 10,5 saatte gidiyorlardı. 10,5 saat nere, 1,5 saat nere... Fark bu. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak bu. Sabah gel, akşam git. Böyle bir nokta. Aynı şekilde Ankara-Eskişehir... Eskişehir-İstanbul da yapılıyor. İnşallah onu da bitirdiğimiz zaman Konya'dan çık da İstanbul'a, İstanbul'dan çık da Konya'ya kadar gidersin. Sivas yapılıyor ve Erzurum'a kadar o yol da bağlanacak yüksek hızlı trenle. Türkiye'yi demir yolu ağlarıyla öreceğiz. 10. Yıl Marşı'nda 'Demir ağlarla ördük' diyorlar değil mi? Gazi Mustafa Kemal hedef olarak bize gösterdi. Bu marşı okuyanlar acaba kaç kilometre demir ağı ördüler bu ülkede? Hikaye, hikaye, bir şey yok. Biz laf üretmiyoruz, biz örüyoruz ve örmeye de devam edeceğiz.''

Başbakan Erdoğan, bu idealleri, bu büyük projeleri gerçekleştirerek yola devam ettiklerini belirterek, ''Şile'de de şimdi böyle bir heyecanı paylaşmaktan dolayı mutluyuz'' dedi.

''BİZE YAKIŞAN BU''


Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde 9 kentte doğalgaz bulunduğunu bunu 69'a çıkardıklarını belirterek, her ilde üniversite açtıklarını kaydetti.

Yoğun bir şekilde toplu konut yapımlarının devam ettiğini belirten Erdoğan, hedefledikleri 500 bin konutun 360-370 binini sahiplerine teslim ettiklerini, 2023'e kadar yeni bir 500 bin konut hedefi koyduklarını söyledi.

Erdoğan, ''Çünkü bize yakışan bu. İlkel konutlar içinde halkımın yaşamasını istemiyoruz. Yolu ve altyapısıyla, her şeyiyle düzgün şehirlerde yaşamasını istiyorum. İnşallah bunu yapmak, başarmak da AK Parti iktidarına yakışıyor, bunu yapacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Şile yolunun yapımında emeği geçenleri kutlayarak, vatandaşların Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Erdoğan, ''İstiyorum ki bu bayramı Suriye, Libya, Yemen, Bahreyn, Mısır, Tunus da aynı şekilde, aynı heyecanla kutlasınlar. Bayramı bize yakışan bayramlar gibi kutlasınlar'' dedi.

Başbakan Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti hükümeti döneminde yapılan ve açılışı gerçekleştirilen İstanbul-Şile yoluyla tamamlanan 15 bin kilometre bölünmüş yol anısına hazırlanan anı kütüğüne plaket çaktı.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve diğer katılımcılar, daha sonra kurdele keserek, yolu hizmete açtı.

aa




 

Bu haber 1,103 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,265 µs