En Sıcak Konular

Bayramda havalar nasıl olacak?

26 Ağustos 2011 14:43 tsi
9 günlük Bayram tatili boyunca hava nasıl olacak? İşte gün gün hava raporu:

Bayramda tüm yurtta hava açık ve güneşli geçecek. Karadeniz'de sadece hafta sonu sağanak yağış bekleniyor. Marmara'da sıcaklıklar 30 derece civarında seyredecek.  

Hava sıcaklığında Türkiye genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İŞTE METEOROJİ'DEN BAYRAM HAVASI AÇIKLAMASI

"Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre, hafta sonu Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda sağanak yağışların devam edeceği, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği, Arefe günü (29.08.2001 Pazartesi) ülkemizin güneybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği bekleniyor.

Cumartesi ve Pazar günü: Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun doğusunun sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor. Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İŞTE BAYRAM HAVASI

Arefe günü (29.08.2011 Pazartesi): Güney Ege Kıyıları ile, Antalya, Kırklareli ve İstanbul’un kuzey ilçelerinin (Şile, Beykoz, Sarıyer) kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor. Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ramazan Bayramın 1. Günü ile Zafer Bayramı (30.08.2011 Salı): Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta ve Burdur çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

Ramazan Bayramı’nın 2. ve 3. Günleri (31 Ağustos – 1 Eylül 2011): Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının Arefe günü Güney Ege ve Batı Akdeniz’de, Bayramın 1. Günü, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı bekleniyor.

Hafta sonu ve Arefe günü Marmara ve Kuzey Ege’de beklenen kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Ajanslar



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs