En Sıcak Konular

Rumlar sondaj çalışmalarına başlıyor...

26 Ağustos 2011 14:17 tsi
Rumlar yönetiminin, sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi" içerisinde ayırıp "Afrodit" olarak isimlendirdiği 12'nci parselde, imtiyaz haklarını verdiği Amerikan Noble Energy şirketinin, İsrail'in Delek adlı şirketi ile anlaşarak 2 hafta içerisinde sondaj

Politis "Afrodit'te İsrail de Aktif... İki Haftaya Kadar Başlıyor" başlığıyla yansıttığı haberinde Noble Energy ile Delek arasında varılan anlaşmada geriye kalan tek şeyin Rum yönetiminin 1 Ağustos 2013'e kadar; Avner isimli şirketin de katılacağı Noble-Delek ortak sondajlarına onay vermesi olduğunu yazdı. Gazete edindiği bilgilerin Rum yönetiminin, "Afrodit"te Noble-Delek (ve Anver) ortak sondajlarına herhangi bir itirazı olmadığı yönünde olduğuna işaret etti.

Habere göre yapılan anlaşma tahtında Delek ve Anver Noble şirketinin giderlerinin yüzde 15'ini üstlenecek. Rum yönetiminin bu anlaşmaya onay vermemesi ve Noble'ın keşif ilan etmesi halinde iki şirketin (Delek ve Anver) yapacakları harcamaların iadesini talep etme hakları olacak.

Delek tarafından yapılan açıklamada Delek Drilling Management ve Anver Oil and Gas şirketlerinin 1 Ağustos 2013 tarihine kadar, Noble ile yaptıkları anlaşmadan doğan haklarını herhangi bir üçüncü tarafa devredebileceği, devrin Noble tarafından kabul edileceği ancak Rum yetkili makamlarının onayının da alınacağı belirtildi. Noble-Delek şirketlerinin, aralarıdnaki anlaşmanın Rum yönetimi tarafından onaylamasına kadar, gizli olan "Afrodit"le alakalı hiçbir bilgiye erişime sahip olamayacağı da belirtildi.

Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli'nin İsrail ziyaretinin hemen ardından varılan anlaşma tahtında İsrail'in 12'nci parsele daha aktif şekilde girdiği ve bu şekilde projenin, "Türk tehditlerine" karşı zırhlanmış olacağına inanılıyor.

MARKULLİ: SONDAJ ÇALIŞMALARI 2 HAFTA İÇİNDE BAŞLAYACAK

Gazete Markulli'nin "Jerusalem Post" isimli İsrail gazetesine verdiği mülakatta 12'nci parseldeki sondaj çalışmalarının 1 Ekimden çok daha erken, önümüzdeki iki hafta içerisinde başlayacağını söylediğini de yazdı.

Habere göre Markulli'nin İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaret üzerine Netanyahu'nun Başbakanlık ofisi ve Dışişleri Bakanlı Lieberman'dan Güney Kıbrıs'a destek açıklamaları yapıldı. Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada "enerji alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi olanaklarının ele alındığı ve iki ülkenin; münhasır ekonomik bölgelerindeki doğalgaz rezervleri ile kutsandığı" belirtildi.

AVRUPA KOMİSYONU'NDAN TÜRKİYE'YE "TAVSİYE"

Aynı gazete "ABD, Rusya ve İsrail'den Sonra Doğalgaz Konusunda AB'den de destek... Türkiye'ye AB'den de Tavsiye" başlıklı haberinde AB'nin Ankara'ya; "her türlü tehditten uzak durmaya" çağırdığını ve AB üyesi ülkelerin, Avrupa müktesebatına ve uluslar arası hukuka uygun ikili anlaşmalar yapma egemenlik haklarının önemine" işaret ettiğini yazdı.

cha



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,836 µs