En Sıcak Konular

Esad'ın askerleri bunu da yaptı

26 Ağustos 2011 10:15 tsi
Esad'ın askerleri bunu da yaptı Suriye'nin en tanınmış karikatürüsti Ali Ferzat'a saldırı düzenlendi. 'Bir daha çizemesin' diye, iki elinin kemiklerini kırdılar.

Cnn Türk'ten Metin Güneş'in haberine göre işte Perşembe sabahı gerçekleşen olayın ayrıntıları.

Ali Ferzat Suriye’nin en tanınmış siyasi karikatüristi. Türkiye’den Musa Kart ile Mehmet Çağçağ karışımı bir çizer. Perşembe sabahı saat 04’te Şam’da bir caddede silahlı ve maskeli bazı adamlar tarafından sürüklenerek 4x4 bir araca bindirildi.
Araç havaalanına giden yolda ilerlerken, içerde Ferzat’ı dövdüler ve, “Ellerini kıracağız ki, bir daha çizemeyesin” dediler.

Ve her iki elindeki kemiklerini kırdılar. Sakalını tutuşturdular ve başına bir torba geçirip yol kenarına atarken de, “Bu sadece bir uyarıydı” dediler. Ferzat şimdi hasatanede.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan yakınları saldırganların kimliklerini bilmediklerini ama bu adamların yönetimin eşkiyaları olmalarından şüphelendiklerini söylediler. Nedeni ise Ferzat’ın Esad rejimini ve rejim karşıtı gösterileri bastırma politikalarını açık bir şekilde eleştirmesi.

Bu hafta internette yayınladığı bir karikatürde Suriye devlet başkanını elinde bavulu ve yanında da Kaddafi ile birlikte yol kenarında oto stop yaparken çizmiş. Suriye yasalarına göre devlet başkanının karikatürünü yapmak yasak. Ama buna rağmen Ferzat daha önce de Esad’ın karikatürünü yapmış ve anlaşılan o ki, son karikatür bardağı taşıran son damla olmuş. Şimdi artık http://www.ali-ferzat.com/ adresli internet sitesine de ulaşılamıyor.

Bu ayın başlarında Ferzat AP’ye, “Bu hayatta bastırılamayacak iki şey var...Allah’ın iradesi ve halkın iradesi” dedi.

Ellerini kırdılar ama acaba ruhunu ve cesaretini de kırabildiler mi? Haydutların yaptığı uyarı bir ölüm tehdidine benziyor. Diktatörler kendileriyle alay edilmesinden hep korkmuşlardır ve bunu önleyebilmek için her yola başvurmaktan çekinmiyorlar.


Bu haber 1,286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,691 µs