En Sıcak Konular

Yeni CHP’de eski hesaplar açıldı!

26 Ağustos 2011 10:12 tsi
CHP'de eski Genel Başkan Baykal ve Sav, Kılıçdaroğlu’na karşı güçlerini birleştirirken, Gürsel Tekin ise Anadolu turuna çıkmayı planlıyor. İşte ayrıntılar:

CHP’de kurultay hesaplaşması erken başladı. Eylül ayında başlayacak olan ilçe ve il kongrelerinde belirlenecek il-ilçe başkanları ve delegeleri kendi ekibinden seçmek için harekete geçen Önder Sav, ilk sınavıAnkaraiçin vermeye hazırlanıyor.

Gürsel Tekin ise Anadolu yollarına düşecek. CHP’de 2012 yılının Mayıs ayında yapılacak olan genel başkan seçimli olağan kurultay için hesaplaşma şimdiden başladı.

İlk sınav Ankara il teşkilatı için

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tasfiye ettiği Deniz Baykalve Önder Sav, kurultay delegeleri ve ilçe ve il yönetimlerini kendilerine yakın isimlerden oluşturmak için hareket geçti. Özellikle delegeler üzerinde büyük ağırlığı bulunan Önder Sav’ın, sonbaharda yapılacak olan il ve ilçe kongrelerini kazanmak için sistemli bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Kurultaya en çok delege gönderen iller sıralamasında İstanbul’dan sonra ikinci gelen Ankara’ya büyük önem veren Önder Sav, ilk sınavını Ankara il kongresinde verecek. Olağanüstü kongre taleplerini içeren 380 imzalı dilekçeler, dün Genel Merkeze sunulacaktı ancak evraklar yetişmediğinden bugün sunulacağı öğrenildi.

Ayrıca Keçiören ve Yenimahalle’de de olağanüstü kongre için imzalar toplanıyor. CHPlideri Kılıçdaroğlu ise örgütlerde Önder Sav’ın izini silmek için karşı atağa geçti. İl ve ilçe kongrelerinde başkan ve delegeleri kendine yakın isimlerden oluşturmayı planlayan Kılıçdaroğlu, Önder Sav’a yakın Nihat Maktap’ı örgütün başına getirerek, Sav’ın elindeki delege desteğini almayı hedefliyor.

Güçlerini birleştirdiler

Yaz boyu sessizliğini koruyan Deniz Baykal’ın iseÖnder Savile birlikte hareket edeceği konuşuluyor. Yıllardır partiyi birlikte yöneten ikilinin arası Baykal’ın kaset skandalının ardından açılmış, Baykal istifa edip geri dönmeyi planlarken, Önder Sav, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığına destek vererek Baykal’ı tasfiye ettirmişti.

Uzun süre arası bozuk olan ikili, seçimden sonra Kılıçdaroğlu’nu yönetimden uzaklaştırmak amacıyla ekipleri aracılığıyla temas trafiği yürütmüş, Önder Sav’ın, Deniz Baykal’ın genel başkanlığını destekleyeceği mesajı vermesine karşın Baykal ortamın uygun olmadığı gerekçesiyle önce Parti Meclisi’ni ele geçirme planını önermişti.

Bu çerçevede Parti Meclisi seçimli olağanüstü kurultay için imza toplanmış ancak gerekli sayıya ulaşılamayınca ikili geri adım atmıştı.

Gürsel Tekin Anadolu yollarında

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun örgütten alarak yollarını ayırdığı Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise parti örgütünde gücünü artırmak için bayramdan sonra Anadolu yollarına düşmeye hazırlanıyor. Tekin, Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra yola çıkacağını belirtirken, köy kasaba her yere gitmeyi planladığını söyledi.

Star



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,990 µs