En Sıcak Konular

İsrail-Gazze ateşkesi yeniden

26 Ağustos 2011 09:57 tsi
Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki ateşkesin bu sabahın erken saatlerinden itibaren yeniden yürürlüğe konulmasına karar verildiği bildirildi.

Filistin basınına göre, Filistinli grupların ateşkese ikna edilmesinde yine Mısır'ın arabuluculuk çabaları etkin oldu.

İslami Cihad'ın siyasi yetkililerinden Mahfiz Azzam, geçen Pazartesi günü açıklanan ateşkesin yeniden uygulamaya konulması konusunda Mısır'ın çabalarının başarıya ulaştığını söylerken, ateşkes kararının bu sabah 01.00 itibarıyla yürürlüğe girmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

İslami Cihad'ın siyasi yetkilisi İsrail'in kadınları, çocukları ve sivilleri öldürerek, Filistin halkını hedef aldığını, ateşkesi sürekli ihlal ettiğini ve Filistinli grupların da bu saldırılara karşılık verdiğini belirtti.

İslami Cihad yetkilisi, İsrail'in uygulamadaki tavrını da yakından izleyeceklerini, ateşkesin karşılıklı olması gerektiğini ve İsrail'in herhangi herhangi bir ihlaline yine karşılık vereceklerini vurguladı.

Gazze'deki Hamas hükümeti sözcüsü Tahir El-Nunu da Mısır'ın arabuluculuğunun ardından, Filistinli gruplara "İsrail işgal kuvvetine, kendi içindeki krizleri Filistin halkına ihraç etmesi fırsatı verilmemesi" çağrısında bulundu.

Filistin'in "Samanews" haber ajansı, İslami Cihad içindeki kaynaklara dayanarak, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da örgütün Şam'da yerleşik Genel Sekreteri Ramadan Şallah'a dün gece telefon açtığını ve hem ateşkes konusunu, hem de Filistinliler arasındaki uzlaşmayı değerlendirdiğini kaydetti.

İslami Cihad'ın iki üyesi, dün akşam saatlerinde Gazze kentinin kuzeyinde, bir akaryakıt istasyonu yakınında motosikletle giderken, İsrail uçaklarının füze saldırısında hayatını kaybetmişti. Son 48 saat içinde İsrail'in füze saldırılarında ölen Filistinliler'in sayısının ise 11'i bulduğu bildirildi.

AA

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs