En Sıcak Konular

Vagondan CIA-PKK işbirliği mi çıktı?

31 Mayıs 2007 08:58 tsi
Vagondan CIA-PKK işbirliği mi çıktı? Bingöl'de patlatılan mayının raydan çıkardığı vagonlardan ortalığa saçılan silahların ilk anda akla getirdiği ihtimaller, bizi bu olayın üzerinde ciddiyetle durulması gerektiği sonucuna götürüyor. Bu ihtimalleri basitten karmaşığa doğru sıralayalım:

1. RASTLANTI MI?

Reddetmediklerine göre, PKK'nın düzenlediğinden artık emin olabileceğimiz bu saldırıda hedef olarak seçilen trenin ne taşıdığı örgüt tarafından biliniyor muydu? Bu sorunun cevabını henüz bilmiyoruz. Bir an için PKK'nın silah trenini bir rastlantı sonucu hedef seçtiğini varsayalım...

Olay şu iki gerçeği ortaya çıkarmıştır: Birincisi; İran üzerinden Suriye'ye ve oradan Şii Hizbullah'a veya Irak'taki Amerikan karşıtı gruplara yasadışı silah takviyesinde Türkiye transit ülke konumundadır. ABD ve İsrail'in ve genel olarak Batı'nın bölgedeki çıkarlarına zarar veren bu faaliyeti durdurmak için Türkiye ne yapmaktadır? Bu konuda da fazla bir veriye sahip değiliz.

İkinci gerçek, Türkiye'nin durdurmadığı veya durduramadığı bu yasadışı silah transferini baltalayabilecek konumda olan başka bir yasadışı oluşumun varlığıdır. Bu oluşum, terörist örgüt PKK'dır. Demek ki, PKK bölgedeki karayolu ve demiryolu ulaşımını aksatacak kapasitededir ve bu kapasite pekala birileri tarafından İran'ın silah transferinin engellenmesi için kullanılabilir.

2. HEDEF, SİLAH TRENİ MİYDİ?

Önce bir durum saptaması yapmak gerekiyor: PKK'nın Kuzey Irak'ı Türkiye'ye karşı geri üs ve lojistik merkezi olarak kullanabilmesine ABD tarafından göz yumulmasının koşulu, örgütün İran'ı destabilize etmesidir. PKK'nın kuzeybatı İran'da "Pejak" adı altında gösterdiği eylemliliğin de amacı budur. Bu konuda Amerikan gizli servisleri ile PKK arasında bir anlaşma olduğu aşikârdır.

Şu ihtimali göz ardı etmemek gerekir: Bu trenin Suriye'ye silah taşıdığı Amerikan istihbaratı tarafından haber alınmış olup, bu bilgi, bir sabotaj ricası ile PKK'ya ulaştırılmış olabilir. Bu tür bir yükün en kolay yoldan sabote edileceği yerin İran veya Suriye değil, Türkiye olduğu belli değil midir?

PKK, ABD'nin terör örgütleri listesindedir. ABD'nin resmi kurumları terör örgütüyle temas kuramaz. Ama CIA terör örgütleriyle görüşebilir, onlarla iş yapabilir. Soğuk Savaş sırasında terör örgütleriyle Sovyetler'e karşı iş yapmıştır. Şimdi de İran'a karşı iş yapmaktadır. PKK'nın da bu alışveriş için çok istekli olması, 'Türk topraklarında İran ve Suriye'ye karşı CIA-PKK işbirliği'ni bir fantastik komplo teorisi olmaktan çıkarıp ciddiyetle araştırılması gereken gerçekçi bir ihtimal haline getirmektedir.

Milliyet



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,474 µs