En Sıcak Konular

Günay AKP ve Türkiye için bir kazançtır!

31 Mayıs 2007 08:22 tsi
Günay AKP ve Türkiye için bir kazançtır! CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay'ın geçtiğimiz gün AKP'ye katılması çoğunluk tarafından olumlu karşılanırken, kimileri Günay'ın tercihini yadırgadı. Serdar Turgut'un "yadırgayan"lara bir çift sözü var...

Serdar Turgut'un yazısı:

Günay AKP için kazançtır

Açıkça söylemek gerekirse; Günay’ın üyeliği hem AKP hem de Türkiye açısından büyük bir kazanımdır. AKP de Türkiye gerçeği karşısında merkeze çekilmek zorunda kalacaktır ve belki de bir iç kavga sonucunda dine ağırlık veren tavırlarını yumuşatacaktır

Ertuğrul Günay’ın AKP’ye geçmesiyle birlikte ‘Müslüman sol’ tekrar siyasi jargonumuza girdi.

Ertuğrul Günay’ın siyasi manevrası sonrasında, kendilerini solcu olarak tanımlayanlar ve milliyetçi-sol çevreler hayli eleştirel tavırlar almaya başladılar. Bunun sokaktaki yansıması ‘bunca yıldır solcu olan bir insan böyle davranır mı hiç? Ayıp oldu’ şeklindeydi.

Bunu söyleyenler, Ertuğrul Günay’ı dönek olarak damgalamaya hayli hevesliler. Bu döneklik suçlaması, bizim siyasi hayatımızda çok sıkça ve üzerinde fazla düşünülmeden yapılan bir suçlamadır. Çoğunlukla da haksız ve yanlıştır.

TÜRKİYE’NİN İHTİYACI VAR

Oysa, Ertuğrul Günay hayatı boyunca sol fikirlerinden taviz vermeden dindarlarla anlamlı diyalog sürdürmeye çalışmış bir insandır.

‘Türk insanını diğer Türk insanlarından ayıran tüm duvarları nasıl yıkarım diye düşünerek hayatını geçirmiş bir insandır’ Günay.

Tırnak içindeki laf Cemil Meriç’e aittir. Ondan alıntı yapmam gayet tabii ki tesadüf değildir. Ertuğrul Günay, Cemil Meriç’in fikirlerinin ve tavırlarının iyi bir öğrencisidir. Ayrıca Abdullah Gül’ün de çok okuduğunu söylediği İdris Küçükömer’in de fikirlerinden etkilenmiştir.

İyi bir seküler düşünür olarak Ertuğrul Günay özel yaşamında dindar, siyasi yaşamında da solcudur. Bu, tam da Türkiye’nin ihtiyacı olan sentezdir.

GÜNAY KAZANIMDIR

Aslında CHP de bir ara ‘Anadolu solculuğu’ kavramını ortaya atarak hareketlenme sağlamaya çalışmış ama bu yönde gidebilmeye soluğu yetmemiştir. Yetseydi, Günay o zaman CHP’ye hayli de yakışırdı.

Ancak CHP bitip tükenmeyen iç kavgaları nedeniyle Günay’ı dışlamış, o da girebileceği tek çatı olan AKP’ye girmiştir.

Açıkça söylemek gerekirse; Günay’ın üyeliği hem AKP hem de Türkiye açısından büyük bir kazanımdır.

AKP de Türkiye gerçeği karşısında merkeze çekilmek zorunda kalacaktır ve belki de bir iç kavga sonucunda dine ağırlık veren tavırlarını yumuşatacaktır. Bunun işaretleri şimdiden vardır.

İşte o aşamada AKP yönetimine ve Erdoğan’a entelektüel destek sağlayabilecek Ertuğrul Günay gibi insanlara çok ihtiyaç olacaktır.

O aşamayı tamamladıktan sonra AKP tam anlamıyla bir merkez partisi olacak ve Türkiye’ye müthiş açılımlar sunabilecektir.

SUNİ VE GERÇEK DUVARLAR

Ertuğrul Günay’ın etkilendiği düşünürler, Türkiye’de sivil topluma önem veren, geleneksel anlamıyla sağ-sol ayrımlarını reddeden, yeni tavırlar getiren ve dini inanışın bireyin hayatı için çok büyük önem taşıdığını görmekle birlikte siyasi tavırlarında yüzde yüz seküler olan düşünürlerdir.

Hep, insanlar arasındaki suni ve gerçek duvarları nasıl yıkabileceklerini düşünürler. Bu tür fikirleri hayata geçirecek parti hangisi olursa olsun, tamamen desteklenmelidir.

Akşam



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs