En Sıcak Konular

Türkiye tersledi!

30 Mayıs 2007 21:04 tsi
Türkiye tersledi! Türkiye Kuzey Irak'a operasyonu tartışırken Kürt yetkililer de Ankara ile diyalog kurmaya çalışıyor. Kuzey Irak'ın iki etkin partisi Mesud Barzani'nin KDP'si ve Celal Talabani'nin KYP'si Ankara'ya gelmek istediklerini Dışişleri Bakanlığı'na bildir

Kuzey Irak'taki Kürt gruplar da dahil tüm taraflarla diyalog kurulmasına Milli Güvenlik Kurulu'nda karar verilmişti. Ancak bu karardan sonra yaşanan gelişmeler Ankara açısından bu kararı zora soktu.

KDP lideri Barzani'nin "Türkiye Kerkük'e karışırsa biz de Diyarbakır'a karışırız" açıklaması gerilim yarattı. PKK ile mücadele konusunda adım atılmaması gerilimi tırmandırdı ve Ankara Irak'a nota verdi.

Sınır ötesi operasyon tartışması

Türkiye'de Kuzey Irak'a operasyon tartışılmaya başladı. Bu tartışmanın ortasında iki hafta önce Barzani'nin KDP'si ve Talabani'nin KYB'si Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak ortak bir komisyon kurup Ankara'ya gelmek istediklerini bildirdi.

Kürt partilerin başvurusunda, tüm konuları görüşmeye açık oldukları da belirtildi. Başvuruyu değerlendiren Dışişleri Bakanlığı ise talebe olumsuz yanıt verdi. Dışişleri yetkilileri Türkiye'deki mevcut ortam nedeniyle görüşmenin mümkün olmadığını Kürt yetkililere iletti.

Erdoğan'ın operasyon açıklaması

23 Mayıs'ta bir televizyon programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'a operasyon konusunda, ''Biz, ülkemizin huzuru, mutluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Bu konuda da bizim güvenlik güçlerimizle, askerimizle herhangi bir ayrı düşmemiz söz konusu olamaz'' demişti.

Erdoğan, "Böyle bir şeyde zaten atılması gereken adımları atacak güçtedir. Bu noktada polisimizle, askerimizle hazır vaziyetteyiz. Zaten şu anda bir hassasiyet var. Böyle bir durumdayız. Bu konuda gerektiğinde bu adım atılır. Hiç gecikmez" diye konuşmuştu.



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs