En Sıcak Konular

CHP Sözcüsü: BDP'nin bayramlaşma programı yok

24 Ağustos 2011 20:06 tsi
CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler, BDP'nin Ramazan Bayramı'nda parti bayramlaşmalarına katılmayacağını söyledi.

Güler, kendilerinin, bayramda ziyaret için görüştüklerini, ancak BDP'nin, 'bayramlaşma programımız yok' demesi üzerine bayramlaşma programından BDP'nin çıkartıldığını söyledi.

Güler, bir gazetecinin Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının MYK'da gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Bu olmamalı, olmaması gereken, özel konuşmalarınızın hiç bilmediğimiz yetkili ya da yetkisiz kişiler tarafından hukuka aykırı olarak dinlenmesi arşivlenmesi ve kendileri için uygun bir zaman geldiğinde servis edilerek bizim birey olarak anayasal haklarımızın ihlal edilmesi. Olmaması gereken kuşkusuz bu. Öte yandan Türkiye son derece sıkıntılı zamanlar yaşıyor kuşkusuz, Kuzey Afrika ülkerine bakın, Irak, terör sorunu, Suriye'de yaşananlar. Bir taraftan ülkenin güvenliği için ordudan çok yüksek beklentileriniz var ama öte taraftan ordunun durmadan yıpratılması yönünde adeta sistemli bir resmi çalışma yürütüyorsunuz. Mutlaka bu süreçle ilgili olsa gerek.''

Güler, bir soru üzerine konuşmanın içeriğine yönelik bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi.

Suriye'ye bir heyet gönderilip gönderilmeyeceğinin sorulması üzerine ise Güler, konunun geçtiğimiz hafta yapılan MYK'da gündeme geldiğini bugün de görüşüldüğünü belirtti.

Güler, Suriye'ye CHP'li bir heyetin gideceğini ve oradaki durumu yerinde inceleyerek, MYK ve Parti Meclisi'ne rapor sunacağını bildirdi.

Heyette kimlerin olacağının tam olarak netleşmediğini anlatan Güler, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da heyette yer almasının düşünüldüğünü, böyle bir ihtimalin söz konusu olduğunu kaydetti.

Güler, Suriye gezisi ile ilgili zamanın da henüz netleşmediğini bildirdi.

Ankara İl Başkanı'nın istifasının MYK'da görüşülüp görüşülmediğinin sorulması üzerine ise Güler, konunun gündeme geldiğini ancak İl Başkanlığına henüz atama yapılmadığını kaydetti.

Güler, ''Biliyorsunuz, arkadaşımızın bazı iddiaları oldu, Doç. Dr. Tarık Şengül çok önemli bir akademisyendir. Atama işlemleri devam edecek, ileri sürdüğü iddialar bakımından da biz durum nedir diye onun üzerinde araştırmalarımızı yapacağız'' dedi.

Güler, bir soru üzerine iddiaların komisyon tarafından değil, MYK'daki bazı üyeler tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.

İddialar içerisinde bir Genel Başkan Yardımcısının da adının geçtiğinin hatırlatılarak, ''İl Başkanı açıklama yaparken, tenzili rütbe alan bir yönetici diyerek sayın Gürsel Tekin'i işaret etti. Bu konuyla ilgili sayın MYK'da Tekin açıklamada bulundu mu?'' yönündeki soru üzerine Güler, ''Öyle bir değerlendirme olmadı'' yanıtını verdi.

''Kürt raporunun güncellendiği yönünde bazı açıklamaların'' olduğunun hatırlatılarak, böyle bir çalışmanın olup olmadığının sorulması üzerine ise Güler, ''Bazı görüşmeler yapıldı bu Kürt raporunun güncellenmesi üzerine değil, günümüzde terörün ulaştığı boyut ve bununla mücadele etmede beceriksiz olan hükümet gerçeği nedeniyle güncel koşullar neler, bunun üzerinde daha dikkatli durma gereği vurgulandı'' dedi.

Güler, başka bir soru üzerine de ''Kürt Raporu''nun yenilenmesi için herhangi bir komisyon kurulmadığını, raporun yenilenmesine yönelik de bir karar alınmadığını bildirdi.

Güler, bir soruyu yanıtlarken de İstanbul İl Başkanlığı'na yeni bir atama yapılmasının gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Bayramlaşmaya ilişkin programın belli olup olmadığının ve BDP ile bayramlaşma yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine de Güler, ''Bayramlaşma programımız belli, BDP bir yazılı mesaj göndererek bayram programını iptal ettiğini bildirdi, onların bu bildirimi üzerine bizim programımızda dolayısıyla BDP ile bayramlaşma zorunlu olarak yer alamayacak. Bayram barış günü, biz bayramlaşmak için herkesi bekliyoruz'' diye konuştu.



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs