En Sıcak Konular

Roj TV davasında sürpriz tanık

24 Ağustos 2011 16:57 tsi
Danimarka'da devam eden Roj TV davasında önemli gelişmeler yaşanıyor. İlk duruşmada, Roj TV yöneticilerinin terör örgütü PKK yöneticilerine yazdığı bir mektubu gösteren savcılık, bugün de PKK bünyesinde faaliyet gösteren terör örgütü HPG tarafından Roj T

 'HPG Anakarargah Komutanlığı' imzalı mektupta Roj TV tarafından hazırlanan bazı programlar örgüt propagandasını doğru yansıtmadığı için sert bir dille eleştiriliyor ve programların yayınlanmadan önce kontrol için kendilerine gönderilmesi isteniyor.

Danimarka'da Roj TV hakkında açılan kapatma davası bugün Kopenhag Şehir Mahkemesi'nde görülen 5. duruşma ile devam etti. Önceki gün Roj TV Avukatı Björn Elmquist'in dinlenmesini istediği bütün tanıkları reddeden mahkeme heyeti bugünkü duruşmada sürpriz bir tanığın dinlenmesine karar verdi. Mahkemeyi takip etmek için Belçika'dan Kopenhag'a gelen Roj TV yetkililerinden Amed Dicle bir anda kendini tanık sandalyesinde buldu. Roj NV'nin Genel Yayın Editörü olan ve ROJ TV'de program yapan, Amed Dicle, soruları cevapladı.

Önceki duruşmalarda Roj TV ile terör örgütü PKK arasındaki bağlantıyı gösteren çeşitli belgeleri mahkeme heyetiyle paylaşan savcı Jacop Buch Jepsen, bugünkü duruşmada Roj TV yetkililerinden Amed Dicle kod adlı Vahdettin Tayfur tarafından 2007 yılında örgütün Avrupa Koordinasyon Komitesine yazılan bir mektubu gösterdi. 4,5 sayfalık mektupta Dicle, son yıllarda örgüt komitesine gönderdiği raporlara atıfta bulunuyor ve son 12 yıl içerisinde 11 koordinasyon görevinde bulunduğunu söylüyor. Söz konusu mektuba itiraz eden Roj TV avukatı Björn Elmquist, Amed Dicle'nin halihazırda mahkeme salonunda bulunduğunu ve soruları cevaplayabileceğini söyledi. Mahkeme heyetinin bu talebi kabul etmesi üzerine Amed Dicle savcının sorularını cevapladı.

PKK KAMPLARINDA NE İŞİN VAR? ÖRGÜTE NEYİN RAPORUNU VERİYORSUN?

Amed Dicle'nin terör örgütü PKK kamplarında çekilmiş fotoğraflarını gösteren savcı Jacop Buch Jepsen, kamplarda terörist kıyafetleri içerisinde ne yaptığını sordu. PKK kamplarını gazeteci olarak haber amaçlı ziyaret ettiğini söyleyen Dicle, öz konusu kıyafetlerin de bölgedeki herkes tarafından kullanıldığını hatta Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı George Bush'un da geçmişte aynı kıyafeti giydiğini söyledi. Dicle savcının mahkemeye delil olarak sunduğu 4,5 sayfalık mektuptan ise haberi olmadığını söyledi. Bunun üzerine savcı söz konusu mektubu mahkeme heyetine göstererek mektubun sonundaki 'Amed Dicle, Görsel' imzasına dikkat çekti.

ABDULLAH ŞEN'DEN PARA ALDIN MI?

Savcı, terör örgütü PKK yetkililerinden Abdullah Şen'in Belçika'daki kasasından çıkan ve Amed Dicle'ye ödenen 2 bin 150 Euro'luk maaş bordrosunu da sordu. Abdullah Şen'i tanımadığını söyleyen Dicle, söz konusu maaş bordrosundan da haberi olmadığını savundu.

HPG'DEN ROJ TV'YE: PROGRAMI YAYINLAMADAN ÖNCE BİZE GÖNDERİN KONTROL EDELİM

4 Mart 2010'da Belçika'da gerçekleştirilen baskınlarda ele geçirilen bazı belgeleri mahkeme heyetiyle paylaşan savcılık, PKK bünyesindeki terör örgütlerinden HPG tarafından ROJ TV'ye yazılan bir mektubu gösterdi. 'HPG Anakarargah Komutanlığı' imzalı mektupta Roj TV'de yayınlanan bazı programlar sert bir dille eleştiriliyor ve bazı programların yayından kaldırılması isteniyor. Mektupta, HPG Anakarargah Komutanlığının bazı prgoramların örgüt propagandasını daha iyi yansıtacak şekilde hazırlanması için ROJ TV'ye birçok materyal gönderildiğini belirtiliyor fakat buna rağmen hazırlanan programın düşmana istihbarat verecek mahiyette olduğu ifade ediliyor. Programda gizli kalması gereken bazı konuların açık edilmesinden şikayet eden HPG Komutanlığı 'En gizli kalması gereken konular bile açık edilmiş. Bu programı yayından kaldırın. Kaldıramıyorsanız en azından yayınlanmadan önce bize gönderin kontrol edelim' diyor. Amed Dicle Kodadlı Vahdettin Tayfur, söz konusu belgeyi daha önce hiç görmediğini söyledi.

DURAN KALKAN: AKP KAZANMASIN, GEREKİRSE SİLAHLANIN

Duruşmada terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK yapılanmasıyla ilgili mahkeme heyetine bilgi veren savcı Jacop Buch Jepsen, KCK Yürütme Kurulu Üyesi Duran Kalkan ile ilgili bilgi verdi. Duran Kalkan'ın Türkiye'de 2007 yılında gerçekleştirilen seçimleri AKP kazanmasın diye halkı silahlanmaya çağırdığını söyledi. Duran Kalkan'ın 2007 yılında Türkiye'de gerçekleştirilen seçimleri AKP'nin kazanmaması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini savunduğunu belirten savcı Jepsen, "Gençleri terör örgütüne dahil olmaya ve silahlanmaya çağırıyordu." dedi.

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs