En Sıcak Konular

Berlin polisi kundaklamaların önüne geçemiyor

24 Ağustos 2011 12:53 tsi
Almanya'nın başkent Berlin'de 9 gündür arka arkaya araçlar kundaklanıyor.

Berlin polisi her gece helikopter destekli devriye gezmesine rağmen kundaklamaları önlemekte ve olayları aydınlatmada zorluk çekiyor. Bugüne kadar 190 kundaklama olayı yaşanan Hamburg'da ise polis en azından 15 olayı aydınlatmayı başardı. Berlin'de polis devriye ile kundaklamaları önlemeye çalışırken, Hamburg'da az sayıdaki özel timin çalışmaları dikkat çekiyor.Berlin'de araç kundaklama olayları ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Dokuzuncu gün arka arkaya bu olayların yaşandığı başkentte tamamen yanan veya ağır hasar gören araçların sayısı yüze ulaşmış bulunuyor. Helikopter destekli devriye gezen polis bir önceki gece nispeten başarıya ulaşmış oldu. Bir önceki gece Berlin'de sadece 3 araç kundaklandı. Kundaklama olayların aydınlatılmasında ise hala bir başarıya ulaşılmış değil. Sadece bir gece 2 sanık gözaltına alındı, kısa bir süre sonra bu sanıkların biri serbest bırakıldı. Kundaklama olayları daha önce ağırlıklı olarak Charlottenburg-Wilmersdorf ve Zehlendorf ilçelerinde cereyan ederken, son günlerdeki kundaklamalar neredeyse şehrin tüm ilçelerinde yapıldı.

Berlin polisi, başkentteki yaklaşık 1,2 milyon aracın hepsini 24 saat gözetemeyeceklerini dile getirmesine rağmen bu olayları önlemek için büyük çaba harcıyor.

Araç kundaklamalarıyla gündeme gelen diğer metropol ise Hamburg. Hamburg'da bu yıl içinde 190 kundaklama olayında yaklaşık 300 araç ya tamamen yandı ya da ağır hasar gördü. Berlin'de olduğu gibi Hamburg polisi de kundakçıları olay yerinde gözaltına almak için devriye sayısını arttırdı.

Berliner Morgenpost gazetesine açıklamada bulunan Hamburg polis sözcüsü Mirko Streiber, Hamburg polisinin daha sonra taktik değiştirerek potansiyel kundakçılara ağırlık verdiklerini söyledi. Hamburg polisi de 2010 yılına kadar helikopter destekli devriye yaparken, taktik değiştirdikten sonra helikopter desteğinden vazgeçti.

Berlin polisi Federal Polis Teşkilatı'nın desteği ile her gece devriye gezen memur sayısını 250'ye çıkarttı. Bu sayı önümüzdeki günlerde arttırılması beklenirken, Hamburg'da 20 polis devriye gezdiğine dikkat çekildi. Kundakçıları yakalamak konusunda iki metropol kentte zorluk çekiliyor. Hamburg polisi bu yılın başından bu yana 15 olayı aydınlatmayı başardı.

cihan

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,856 µs