En Sıcak Konular

Dünyanın en fakir ülkesi Nijer’e Cansuyu...

24 Ağustos 2011 10:38 tsi
Afrika Boynuzunda Ramazan boyunca yardım çalışmalarını sürdüren Cansuyu, dünyanın en fakir ülkesi ilan edilen Nijer’i de unutmadı.

Yılın 12 ayı açlık ve susuzlukla mücadele eden Nijerde hayat her zaman zor. Kolaylaştırmak için bölgede su kuyuları da açan Cansuyu, Ramazan ve Kurban organizasyonlarında da Nijer bakiyesini her zaman ayrı tutmaktadır.

Cansuyu ekipleri bir yandan kuraklığın vurduğu bölgede çalışmalarını yaparken diğer yandan da dünyanın en fakir ülkesi Nijerdeydi. Başkent Niamey ve çevresinde çalışmalar yürüten ekip binlerce aileyle Ramazan sevinci yaşadı. İftarlar düzenleyip kumanyalar dağıtan ekiplerimiz, kendilerine emanet edilen fitreleride sahiplerine elden teslim etme imkanı buldu.

Harabounda, Bobiel, Djidah, Kouzatagvi, ve Gamkalle bölgelerinde çalışmalarını sürdüren ekip Ramazan boyunca yardımlara devam edecek.

Nijer ekibinden Cansuyu Derneği Ankara Temsilcisi Şükrü Gök, gördüklerini anlatırken duygulu anlar yaşadı, yaşattı. Bizim açlığı ve susuzluğu bilmediğimizi söyleyen Gök, “Evimizde su aktıkça susuzluk nedir buradakiler kadar bilmek mümkün olmayacak. Yiyecek bir lokma bulabilmenin nasıl bir şükür sebebi olduğunu ben burada gördüm.” dedi.



Djidah bölgesinde karşılaştığı bir olayı aktaran Gök, bölgedeki müslüman halkın hassasiyetine de hayran kaldığını ifade etti.

“Yardım gelecek diye sıraya geçmiş insanlar. Bizi gördüklerinde dağılmaya başladılar. Üzerimizde yeleklerimiz yoktu. Dağıtacağımız malzemeleri taşıyorduk. Yardım almadan neden gittiklerini sordurduk. Bizi hristiyan zannetmişler. Aç olmalarına rağmen böyle bir tavır ortaya koymaları beni çok etkiledi. Hemen geri döndürdük onları. Yeleklerimizi giydik. Tekrar sıra oldular. Ama bu sefer içleri rahattı. Bu rahatlıklarını yüzlerinden okumanız mümkün oluyordu.”

Cansuyu bölgede çalışmalarına devam ediyor.



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,750 µs