En Sıcak Konular

''Türkiye için af düşünmüyoruz''

24 Ağustos 2011 10:14 tsi
FIFA'nın Güvenlik Komitesi Başkanı Chris Eaton, şikeye karşı yapmayı planladıkları erken uyarı, adli soruşturma ve af yönergesiyle ilgili olarak açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Aynı zamanda Interpol eski çalışanı olan Eaton, Sinagapur'un New Paper gazetesinden sonra bu kez de İngiliz insideworldfootball ve Alman gazetelerine konuştu. Eaton, FIFA'nın Interpol ile birlikte çalışarak planladığı 'yeni şike uygulaması 10 yılda 20 milyon euro harcanacağını söyledi.

Türkiye için af düşünmüyoruz
Chris Eaton bu konuda Interpol'ün FIFA'ya teknik destek vereceği bildirildi. Benzeri görülmemiş bir bilgi toplama girişimi için bazı önerilerin öne çıkmaya başladığını belirten Eaton, yıl sonuna kadar programına açıklanacağını umut ettiğini söyledi. Organize Suçlarla Mücadele için FIFA'nın yeni yaklaşımının, şikeye dünya çapında darbe vuracağını iddia eden Eaton, Türkiye'deki gibi kovuşturması devam eden davalarla ilgili bir af düşünmediklerini de ekledi.

Panik de olmamalı, acele de
Başkan Eaton, "Biz bazı ülkelerdeki uzun süreli olması beklenen soruşturmaları bekleyemeyiz. Biz bu suçlara karşı acilen eyleme geçilmesini istiyoruz. Fakat panikle hareket edilmemelidir. Bu ileri bir profesyonel hamledir. Şikeyi tamamen ortadan kaldıramasak bile en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Güney Kore'de yapılan operasyonda 10 futbolcunun futboldan men edilmesinin doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bizzat görüşeceğiz
Şike soruşturmasının yerel hükümetlerin ve polisin işidir diyen Eaton, "Bu konu FIFA'nın sorumluluğunda değildir" diye konuştu. Prensip olarak FIFA'nın bu konularda yerel hükümetlerin kararlarına saygı duyduğunu fakat futbolun karar verici mercii olarak, şike konusunda sert tedbirlerinin olacağını dabelirtti. Eaton, görüşmek istedikleri bazı oyuncular, profesyonel hakemler ve hatta fiziksel tehlikeye maruz kalan kişilerin olduğunu söyledi.

Şike için tehdit var
Özellikle Finlandiya'da şike nedeniyle başları belaya giren Zambiyalı iki futbolcunun durumunun çok farklı olduğunu belirten Eaton, bu futbolcuların tehdit edildiği için şikeye karıştığına inandığını söyledi, "Dünyanın az gelişmiş bölgelerinden gelen futbolcuların korumasız olduğunu da sözlerine ekleyen FIFA Güvenlik Komitesi Başkanı Eaton, "Bunların durumu ayrı görüşülecek. Baskı altında bu suçu işleyen ile hür iradesiyle yapan bir olmamalı" dedi.


fotomaç






Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs