En Sıcak Konular

Kirli eller üniversiteleri de karıştırıyor!

30 Mayıs 2007 17:36 tsi
Kirli eller üniversiteleri de karıştırıyor! Demokratik rejim askıya alınmaya çalışılırken, ülkeyi adeta kaosa sürükleyen bazı güçler belirdi. Bu güçler ülkeyi 12 Eylül öncesine mi sürüklüyor? Tribünlerde yaratılan terörün ardından, Ankara'da patlayan bomba felaketine bir yenisi daha eklendi: Şimdi

"Özde değil, sözde demokratik" bir rejime doğru koştuğumuz şu günlerde,  yaklaşan seçimleri sabote etmek isteyen güçlerin kirli elleri boş durmuyor...
 Yaratılmak istenen kaosla insanların sağlıklı düşünmesine ket vuran kirli eller, seçim dönemini sabote etmek, ülkeyi Kuzey Irak bataklığına çekmek istiyor. Derbi maçlarında terörü aratmayan görüntüler karşımıza çıkıyor. Ankara'nın göbeğinde bomba patlıyor.

Şimdi ise kirli eller üniversitelerde. Bugün Ankara Üniversitesi'nde 12 Eylül kaosunu aratmayan bir olay yaşandı.  Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF), karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında sabah saatlerinde çıkan olayların devamında 3'ü öğrenci ve 3'ü polis olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Üstelik DTCF'de 4 Haziran Pazartesi gününe kadar eğitim ve öğretime ara verildi.
AÜ DTCF'de sabah saatlerinde Baran Can adlı öğrencinin yaralanmasının ardından başlayan olaylarda polis kavga eden karşıt görüşlü öğrencilere müdahale etmişti. Öğrencilerin birbirlerine taş ve sopalarla saldırdığı kavgada İhsan Sezer, Abdullah Cebeci ve Şafak Yılmaz adındaki öğrenciler yaralandı. Yaralı öğrenciler İbni Sina Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Sabah yaralanan Baran Can'ın ise Numune Hastanesi'nden Yüksek İhtisas Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Öğrencilerin polise taş attığı olaylarda 3 polis memuru bu taşların vücutlarının değişik yerlerine isabet etmesi sonucu yaralandı.
Olaylar nedeniyle öğrenciler okuldan çıkarılırken, çevik kuvvet polisinin fakülte içinde ve önünde aldığı güvenlik önlemleri sürüyor. Grupların akşam saatlerinde polis kontrolünde okuldan çıkarılmaları bekleniyor.

SINAVDAN ÇIKARILDILAR


Yaşanan olaylar nedeniyle final haftasında olan fakültede sınavlar da Pazartesi gününe kadar ertelendi.  Çevik kuvvet ekipleri, fakülteye girerek teker teker sınıfları boşalttı. Sınavda olan öğrenciler sınavlarını yarıda bırakarak okul dışına çıkarıldı.
 
www.iyibilgi.com



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs