En Sıcak Konular

Kaddafi radyodan konuştu

24 Ağustos 2011 08:09 tsi
Kaddafi radyodan konuştu Libya'da muhalifler tarafından karargahına girilen Muammer Kaddafi'den açıklama geldi.

LİBYA YÖNETİMİ SÖZCÜSÜ MUSA İBRAHİM, KADDAFİ SAFINA KATILMAK İÇİN TRABLUS'A 6500'DEN FAZLA KİŞİNİN GELDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Libya yönetimi Sözcüsü Musa İbrahim, gönüllülere çağrıda bulunarak, Kaddafi yandaşlarının safına katılmak için son saatlerde Trablus'a 6500'den fazla kişinin geldiğini ileri sürdü.

Sözcü İbrahim, Arrai adlı kanala yaptığı açıklamada, ''gönüllülerin Libya'ya gelebileceğini, onlara silah, mühimmat ve eğitim sağlayacaklarını'' belirtti.

''Bombardımanların sürmesi durumunda Libya'yı kor ateşine çevireceklerini'' ifade eden Musa İbrahim, Libya silahlı güçlerinin, muhaliflerden birçok askeri komutanı yakaladığını da iddia etti.

MUHALİFLER: "KADDAFİ GÜÇLERİ SİRTE'DEN MİSRATA'YA SCUD FÜZELERİ FIRLATTI"

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin dün akşam, Sirte civarından Misrata'ya birçok Scud füzesi fırlattığı bildirildi.

Misrata askeri konseyi medya merkezinden yayımlanan bildiride, Misrata üzerine Scud füzeleri fırlatıldığı, şiddetli patlamaların duyulduğu belirtildi.

Bildiride başka bilgi verilmedi.

Bu bilginin bağımsız kaynaklarca doğrulanmadığı da belirtildi.

ULUSAL GEÇİŞ KONSEYİ, ARAP BİRLİĞİ'NİN TOPLANTISINDA LİBYA'YI TEMSİL ETMEK İÇİN DAVET EDİLDİ

Trablus'da üç günden bu yana süren çatışmalarda 400'den fazla kişinin öldüğü, 2000 kişinin yaralandığı bildirildi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil, France24 televizyonuna yaptığı açıklamada, "edindikleri ilk bilgilere göre, operasyon sırasında ölenlerin sayısının 400'den biraz fazla olduğunu, yaralı sayısınınsa 2000 olduğunu" belirtti.

Çatışmalarda muhaliflerin Kaddafi yanlısı yaklaşık 600 askeri de esir aldığını belirten Abdülcelil, savaşın ancak Muammer Kaddafi'nin yakalanmasıyla sona ereceğini kaydetti.

Abdülcelil, Trablus'daki hastanelerin yaralıları tedavi etme olanağından yoksun olduğunu, bazı yaralıların nakledilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bu arada, muhaliflerin Libya liderinin memleketi olan Sirte üzerindeki çemberi daralttıkları ve kentin barışçı bir şekilde teslim olmasını sağlamak için yerel aşiretlerle görüşmelerin başladığı bildirildi.

Öte yandan, Katar Başbakanı Hamad Bin Jassem El-Tani, Ulusal Geçiş Konseyi'nin, Arap Birliği Konseyi'nin cumartesi günü Kahire'de düzenleyeceği olağanüstü toplantısında Libya'yı temsil etmek üzere davet edildiğini belirtti.

Katar'ın QNA ajansına göre, toplantıda, Libya ve Suriye'deki gelişmelerin de içinde bulunduğu Arap ülkelerindeki mevcut konjonktürün ele alınması bekleniyor.


KADDAFİ HALKA SESLENDİ

Libya lideri Muammer Kaddafi, Bab'ül Aziziye karargahından "taktik gereği" çekildiklerini belirtti.

El Oruba televizyonuna göre, Trablus'ta yerel bir radyoya konuşan Kaddafi, NATO'nun 64 hava saldırısıyla yerle bir olan karargahtan çekilmelerinin "taktiksel bir hamle" olduğunu söyledi.

Kaddafi ayrıca, NATO'ya karşı savaşında ''ya Şehit olacağız ya da zafer kazanacağız'' açıklamasında bulundu.

Kaddafi'nin Bab'ül Aziziye karargahının tamamen muhaliflerin kontrolüne geçtiği açıklanmıştı.


TRABLUS'TA ZAFER BİNGAZİ'DE SEVİNÇ

Libya'da muhaliflerin başkent Trablus'un büyük bölümünü ele geçirmelerinin ve Bab-el Aziz'e girmelerinin ardından Bingazi'de vatandaşlar sokaklarda sevinç gösterileri düzenliyor.

Ramazan ayı dolayısıyla gündüz saatlerinde evlerinden pek çıkmayan Bingazililer, iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte Tahrir Meydanı'nı dolduruyor.

Bazı vatandaşlar oruçlarını meydanda açarken iftarını evlerinde yapanlar da teravih için meydanda hazırlanan mekana geliyor. Kadınlar da kendileri için hazırlanan özel bölmede namazlarını kılıyor.

Namazın ardından muhaliflerin Trablus'ta elde ettiği başarılar ve Muammer Kaddafi'nin Bab-El Aziz'e girmeleri dolayısıyla araçlarıyla konvoy oluşturan vatandaşlar, özgürlük sloganları attı.

Kazanılan başarıları silahlarla ve havai fişeklerle kutlayan Bingazililerin, çocuklarını da ellerine Libya bayrakları vererek sevinç gösterilerine getirdiği görüldü.

Meydanda teravih namazının ardından gazetecilere konuşan Najah Bodegaga isimli kadın, bugünün farklı bir gün olduğunu belirterek, "Bu bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Bab-el Aziz bizim için yıkılmaz bir yerdi. Ama bizim cesur devrimcilerimiz buraya gimeyi başardı" dedi.

Gazetecilere açıklama yapan askerler ise Libya'nın bugünden itibaren daha aydınlık bir ülke olacağını kaydederek, Libya'nın köklerinin ortaya çıktığını vurguladılar.

Sahil kenarında bekleyen tankların üzerinde poz veren çocuklar da zafer işaretleri ve Libya Geçiş Konseyi bayraklarıyla kutlamalara katıldılar.

Bingazi'de otomatik silahlarla yapılan kutlamalar gece boyunca devam etti.

aa


Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,269 µs