En Sıcak Konular

CHP'den Libya açıklaması

23 Ağustos 2011 16:10 tsi
CHP'den Libya açıklaması CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Libya'da yaşanan gelişmelerle ilgili bir değerlendirmede bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, gelinen aşamanın, Libya halkının özgürlük, eşitlik ve onurlu yaşam beklentilerinin gerçekleşmesi sürecinin önünü açması dileğinde bulunu.

Loğoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Libya'da gelinen durumu değerlendirdi.

''CHP, gelinen bu yeni aşamanın tüm Libya halkının özgürlük, eşitlik ve onurlu yaşam beklentilerinin gerçekleşmesi sürecinin önünü açmasını dilemektedir'' ifadesini kullanan Loğoğlu, CHP'nin demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları değerleri doğrultusunda Libyalılarla birlikte çalışmaya ve destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Loğoğlu, ülkede daha fazla kan dökülmesinin önlemesi, ulusal uzlaşı ve barışma ortamının yaratılması, yeni düzene geçişin intikam hislerine yer vermeksizin, insan onuruna ve evrensel hukuk ölçülerine uygun bir biçimde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti. Loğoğlu, CHP'nin Libya halkının bütün bunları hayata geçireceğine ve Arap dünyasına örnek olabilecek bir yol izleyeceğine inandığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ''Libya ve Kaddafi örneğinin bölgede 'gitmem' diyen diğer liderlere ders olması gerektiği yönündeki ifadesini yerinde bir uyarı olarak gördüğünü'' vurgulayan Loğoğlu, Arap halklarının artık daha özgür, daha eşitlikçi, katılımcı ve onurlu bir yaşam istediklerini vurguladı.

Arap liderlerinin öncü dinamiği, yani değişim taleplerini dikkate alarak inandırıcı reformlar yapıp yapmayacaklarının, bölgenin yakın gelecekteki kaderini belirleyecek ana etken olacağına işaret eden Loğoğlu, şunları kaydetti:

''Ancak burada Sayın Davutoğlu'nun gözden kaçırmakta olduğu çok önemli bir nokta var. O da Libya'daki gelişmelerden AKP'nin çıkarması gereken bir derse dairdir. Bu ders, Arap ülkeleriyle ilişkilerde, halkı ihmal eden, onlar yokmuş gibi davranan ve sadece rejimler seviyesinde kurulacak dostlukların yeterli ve kalıcı olamayacağıdır. Yıllardır Arap ülkelerine yönelik söyleminde demokrasi, özgürlük ve eşitlik gibi temel değerlere yer vermeyen bir AKP bu ilkeleri yenice ve mecbur kaldığı için hatırlamaktadır. Halklar ayaklandıktan sonra onlara sahip çıkmak kolaydır. Marifet, işler ayaklanma noktasına gelmeden o rejimlere reformlar konusunda telkinlerde bulunmak ve kan dökülmeden halkı tatmin edecek adımlar atılmasını sağlamaktır. Ancak bu ilkeli ve gerçek stratejik derinliği olan bir dış politika gerektirir. O da AKP'de yoktur.''

AA



Bu haber 943 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,626 µs