En Sıcak Konular

Libya halk hareketini daha fazla kirletmesinler

23 Ağustos 2011 13:43 tsi
NATO ve BM Genel Sekreterleri'nin, NATO güçlerinin ülkede kalmaya devam edeceğini duyurması üzerine MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Recep Karagöz bir açıklama yaptı:

İşte Karagöz'ün yapmış olduğu açıklama:

Libya'da 42 yıllık Muammer Kaddafi diktatörlüğünün sona erişini insan hakları adına umutla izliyoruz.  Kaddafi ortadan kayboldu; 3 oğlu ise yakalandı. Daha önce Zaviyeyi ele geçiren binlerce muhalif, gece yarısına doğru başkent Trablus'a girdi ve Kaddafi'yi bitiren 7 aylık sürecin son halkası yaşanmış oldu.

Halk Trablus'taki Yeşil meydana akın etti ve özgürlüğe duyulan hasretle sabaha kadar sevinç gösterileri yaptı. Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mahmud El Cibril, "Bütün şeffaflığımla söylüyorum, Kaddafi dönemi sona ermiştir" dedi. "Yeni bir çağın eşiğinde" olduklarını söyleyen Cibril, çatışma biter bitmez isyancıların silahlarını bırakacaklarını ve üretici sivil yaşamlarına geri döneceklerini duyurdu. Libya’daki gelişmelerin MAZLUMDER olarak takipçisi olacağız.

Geçiş dönemlerinde ülkede yaşanabilecek hak ihlalleri ile mücadelenin güçlü, öte yandan önleyici tedbirlerin ise aşırılıktan uzak olmasını temenni ediyoruz. Yine bu geçiş sürecinde ve sonrasında adil yargılanma hakkının gözetilmesi, halka zulümle muamele edenlerin bağımsız Libya yargısına hesap vermesi gerekmektedir.

Bir halk hareketi olarak başlayan ve özgürlük için yüzlerce insanın hayatını feda ettiği Libya özgürlük mücadelesi maalesef NATO ve ABD müdahalesiyle kirletilmiştir. Batılı ülkelerin Libya’daki değişime aşırı ilgisi ve hiç vakit kaybetmeden yayınladıkları tebrik mesajları çıkar gözeten hareketler izlenimi vermektedir. Irak ve Afganistan’ı nasıl “özgürleştirdiği”  ve sivilleri nasıl “koruduğu” ortada iken petrolce zengin ülkelerdeki hak ihlallerine olan aşırı duyarlılık ve müdahil olma gayreti sömürgecilikle tarih yazan batılı devletlerin yeni sömürgeci emeller peşinde oldukları kaygısı uyandırıyor. Libya’ya her türlü dış müdahaleyi şiddetle kınıyoruz.

Sivilleri korumak amacıyla NATO ve BM genel sekreterleri güçlerinin ülkede kalacağını duyurdular. Bu noktadan sonra harici müdahaleler ülkenin bağımsızlığına ve gerçekleşen halk devrimine apaçık bir saygısızlıktır. Beyaz adam misyonuyla batı tipi demokrasi vesayetini mutlak ve ideal sistem olarak dikte eden devletler ve uluslararası organizasyonlar, Kaddafi sonrası boş kalan diktatör koltuğunu doldurmaya adaydır.  

MAZLUMDER olarak her türlü yabancı gücü biran önce Libya’dan ayrılmaya ve bu devrimi gerçekleştiren halkın iradesine saygıya davet ediyoruz. Libya halkını bu haklı mücadelelerinde destekliyor, bu yeni yönetimde insan hakları, özgürlükler, iyi yönetişim, hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve sivilleşme yönünde kayda değer adımlar atılmasını umuyoruz. 

Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs