En Sıcak Konular

Sünnet parasını devlet ödeyecek

30 Mayıs 2007 13:28 tsi
Hükümet, seçimler öncesinde sünneti de sosyal güvenlik kapsamına aldı. Sosyal güvenlik kuruluşları kapsamındakiler ile yeşil kartlıların sünnet ücretini de artık devlet ödeyecek. Özel hastanelerde de sünnet yaptırılabilecek.

15 Haziran’da yürürlüğe girecek olan sağlık ve tedavi yardımı uygulama tebliğleri birçok yenilik getirecek. Uygulamayla sağlıkta kamu-özel ayrımı ortadan kalkacak. 

Yeşil kartlılar dahil sosyal güvenlik kuruluşları kapsamındaki herkesin özel hastanelerden de hizmet alabilmesini sağlayacak olan düzenleme, sünneti de sosyal güvenlik kapsamına alıyor.

Uygulama başladığında sisteme dahil olanlar, kamu ve özel hastanelerde ücretsiz olarak sünnet yaptırabilecek. Devlet, hastanelere sünnet başına 16 YTL’lik muayene ücretiyle birlikte 50 YTL ödeyecek.

Düzenlemeye gerekçe olarak belediyeler gibi kuruluşların yaptığı toplu sünnetlerde sağlık sorunlarıyla karşılaşılması gösteriliyor. Nüfus artış hızı baz alınarak yapılan hesaplamaya göre ise uygulamanın yıllık maliyeti 250 milyon YTL’yi bulacak.

Devlet, daha önce sünnet masrafını sadece tıbbi endikasyonlarda üstleniyordu. “İdrarını yapamama”, “İdrar deliğinin yanlış yerde olması” ve diğer “Doğuştan sebeplerle” sünnetin gerekli olduğu heyet raporuyla belirlenirse, sünnet ücretini devlet ödüyordu. Sünnet ücreti de 85 YTL olarak uygulanıyordu.

Özel hastanelerin sünnet için katkı payı alma hakkı da bulunduğu, ancak son dönemde hastanelerin bu hakkı kullanma eğiliminde olmadığı da belirtildi.



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,456 µs