En Sıcak Konular

Balyoz'da 41. duruşma

23 Ağustos 2011 12:16 tsi
196 sanıklı davanın 41. duruşması başladı...

''Balyoz Planı'' iddialarıyla ilgili eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 162'si tutuklu 196 sanıklı davanın 41. duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına ve Özden Örnek ile MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 143 sanık ile tutuksuz yargılanan 16 kişi katıldı. Koramiral Kadir Sağdıç ve Ali Türkşen'in de aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Sağdıç ve Türkşen'in, bugün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması görülecek olan Gölcük Donanma Komutanlığında ele geçirilen belgelere ilişkin açılan davada sanık olarak yer aldıkları için duruşmaya katılmadıkları öğrenildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun ise GATA'daki tedavisinin devam etmesi nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Duruşmada müdahiller için ayrılan bölüme gelerek savunmasını yapan YAŞ kararıyla emekliliğe sevk edilen Albay Dursun Çiçek, 2 sayfalık Akdeniz Bölgesi müzahir subay ve astsubay listesini hazırladığı iddiasıyla ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs etmek'' ve ''örgüt üyeliği'' suçlarından yargılandığını anımsattı.

Hakkındaki suçlamanın hiçbir hukuki yasal temeli olmayan iftiradan başka bir şey olmadığını öne süren Çiçek, yasal delil niteliği olmayan 2 sayfalık listenin hukuka uygunluk denetiminin de yapılmadığını söyledi.

Listede tarih olmadığını ifade eden Çiçek, mahkeme heyetinin empati yaprak kendisinin yerine geçip, sorularına içlerinden yanıtlamasını istedi.

Dava konusu seminer ve seminer çalışmalarıyla ilgisinin olmadığını ifade eden Çiçek, suç tarihinde İskenderun'da alay komutanı olarak görev yaptığını anlattı.

Çiçek, ''Ben alay komutanıyım. Darbe için müzahir subay listesi hazırlayacaksam tanıdıklarımın ismini yazarım. 42 kişilik listeden 2 kişiyi tanıyorum. Bu liste yüzünde 3 kişi 6 aydır cezaevinde yatıyor'' dedi.

Duruşma, Çiçek'in savunmasıyla devam ediyor.

aa


Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs