En Sıcak Konular

AKP'nin krizden çıkış planı!

30 Mayıs 2007 13:08 tsi
AKP'nin krizden çıkış planı! Siyasi gelişmelerde “olağanın dışında bir akış” yaşanıyor. “İç ve dış dengelerin bozulduğu bir politik atmosferden” bahsediyoruz. “İktidar olgusu bakımından” güçlü ve hissedilir bir “denge savrulması” yaşanı

İsmail Küçükkaya'nın yazısından ilgili kısım:

AK Parti’nin “krizden çıkış” planı 

Siyasi gelişmelerde “olağanın dışında bir akış” yaşanıyor. “İç ve dış dengelerin bozulduğu bir politik atmosferden” bahsediyoruz.

Bunun bir bölümünü, yakında seçim olacağı için normal ve kabul edilebilir sayalım.

Ama “iktidar olgusu bakımından” güçlü ve hissedilir bir “denge savrulması” yaşanıyor.

Peki Adalet ve Kalkınma Partisi bu kriz görüntüsünden çıkış için “nasıl bir oyun planı” uyguluyor?

Yakında yapılacak seçimin iki büyük favorisinden ve genel kabule göre daha güçlü olanı olduğuna göre AK Parti nasıl bir strateji izleyecek?

Bir süreden beri hükümet kanadında bunun izini kovalıyorum. Yeni kadrolarına, programlarına, seçim beyannamelerine, söylemlerine dikkat ediyorum. Mümkün olduğunca çok etkinliklerini bizzat izlemeye çalışıyorum. En çok da “örtük bilgi olarak” derinden derine “acaba olup bitenlerden sonra ‘yeni/yenilenecek AK Parti’ nasıl bir politika izleyecek?” sorusuna yanıt arıyorum.

Son olarak ekonomi dizisi kapsamında AK Parti Genel Merkezi’ne gittik, oradaki havayı soluduk, karşılaştığımız pek çok isimle sohbet ettik ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ile röportaj yaptık. Kısa süre önce Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le samimi bir ortamda konuşma imkanı bulmuştuk.

İki gündür Başbakan’a yakın isimlerden Egemen Bağış’ın ABD Kongre heyetiyle yürüttüğü temasları yakından izledim.

İktidarın parametreleri... Bir yandan ekonomi politikasıyla iş çevreleri, diğer yandan ABD ve AB ile dış politika aktörleri ve “içeride” kurumlar arası ilişkiler...

Bu cephelerde hükümet kanadının açılımlarını irdeliyorum. Parti bir yandan ekonomide liberal politikaları izleyeceği mesajını veriyor, diğer yandan Washington ve Brüksel hattında “tamirat” peşinde. Gedikli’nin sözlerini, genel merkezin işaretlerini ve Bağış’ın çabalarını böyle yorumluyorum.

Egemen Bağış Meclis’te ABD heyeti onuruna verdiği yemekteki konuşmasında Başkan Kennedy’den alıntı yaptı. Bağış, Kennedy’nin ABD halkına yönelik, “bugün artan bir tehlike ile yüz yüzeyiz. Riskler büyük, yük ağır, sorunlara çabuk ve kalıcı çözüm yok. Dışarıdan gelen tehlikeyle yüzleşmek istemeyenler asıl tehlikenin içeriden olduğuna inanıyorlar” sözlerini hatırlattı. “İçeride” herkes birbirini tehdit olarak algılıyor ve biz Türkiye’nin asıl risklerini unutuyoruz derken bunu anlatmaya çalışıyordum.

Akşam



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,058 µs