En Sıcak Konular

Şam’a seks turu

30 Mayıs 2007 12:23 tsi
Şam’a seks turu   
Her şey ABD’nin Irak’ı işgal etmesiyle başladı. Eşleri, babaları savaşta ölen kadınlar çareyi Suriye’ye kaçmakta aradı. Şimdi başkent Şam’da fuhuş sektöründe çalışan kadınların yüzde 70-80’i Iraklı. Suudi Arabistanlı erkekler

Amerikan New York Times gazetesi, Irak’a müdahalenin ardında bu ülkeden kaçan Iraklı kadınların nasıl fuhuş ağına düştüklerini ayrıntılı bir şekilde yazdı.

New York Times’a göre savaş sonrasında 19 milyon nüfuslu Suriye’ye 1.2 milyon Iraklı akın etti. Arap ülkelerine vize uygulamayan Suriye, böyle bir dalgaya hazırlıksız yakalanmıştı. Mültecilerin büyük bir kısmını, savaşta eşini, babasını, kardeşini kaybetmiş çaresiz kadınlar oluşturuyordu. İşsizliğin zaten zirve yaptığı bu ülkede kadınların hayatlarını idame ettirecek bir iş bulmaları pek de kolay değildi. Birer ikişer fuhuşun ağına düşmeye başladılar. Anneler, teyzeler, kızlarını, yeğenlerini pazarlamaya başladı. Kimi Şam’ın arka sokaklarındaki neon ışıklı pavyonlarda sahne almaya başladı, kimi evdeki çocuğunun karnını doyurmak için içki sofralarında erkeklerin gönlünü eğlendirdi, konsomatris oldu.

Irak’ta sıradan, orta halli bir hayat sürerken, savaş yüzünden kendilerini fuhşun içinde bulan bu kadınlar için çalışan rahibe Marie-Claude, "Geçenlerde birlikte yaşayan üç eltiyle rastlaştım, üçü de fuhuş yapıyordu. Dönüşümlü olarak fuhuşa gidiyor, sonrasında parayı paylaştırarak çocuklarına bakıyorlardı" diyor.

Seks turizminin merkezi

Sivil toplum kuruluşu örgütlerine göre Iraklı fahişeler gecede 50 ile 70 dolar kazanıyor. Büyük gazinolarda dansözlük yapanların kazancı daha da artıyor. Hiba’nın çalıştığı pavyonun sahibi ise, "İşler kötü olsa da kızların gecede en az 500 lira (15 YTL) kazanmasına bakıyoruz. Iraklıların durumuna sempati duyuyoruz. Ailesi sıkıntı yaşayan kızlara ekstradan yardım sağlıyoruz" diyor.

Iraklı fahişeler, Şam’ı Ortadoğulu zengin Araplar için seks turizmi açısından bir cazibe merkezine dönüştürmüş. Hiba’nın çalıştığı pavyonun park yerindeki araçların yarısı S.Arabistan plakalı. Şam, Ürdün üzerinden Suudi Arabistan’a sadece 6 saat uzaklıkta. Haftasonu araçlarına atlayıp Şam’a gelen Suudi erkekleri, ABD yüzünden evinden barkından olmuş, fuhşa sürüklenmiş kızlarla göbek atıp, kadeh tokuşturarak gönlünce eğleniyor.

Anneler kızlarını dansöz yapıyor

Yazıda adı Hiba diye geçen 16 yaşındaki genç kız da Suriye’de pavyona düşen binlerce Iraklı mülteciden biri. Hiba’nın dedesi diyabet hastası olunca aile geçimini sağlayamaz hale gelmiş. Bunun üzerine Hiba’nın annesi, kızının bir pavyonda sahne almasını kabul etmiş. Yarı çıplak kızının sahnede orta yaşlı adamlarla göbek atmasına seyirci kalmak zorunda kalan Hiba’nın annesi, "Savaşta herşeyimizi kaybettik. Namusumuzu da" diyor.

Artık, Şam sokaklarında Iraklı kadınların erkeklere yaklaşıp "birlikte çay içelim mi" diye teklifte bulunması kimseyi şaşırtmıyor. Suriyeli avukat Mouna Esad, "Bu kızlar bazen anneleri ya da teyzeleri tarafından pazarlanıyor. Fakat fuhuş tek sorun değil. Iraklı göçmenlerle baş edecek altyapıya sahip değiliz. Bunların kalabileceği sığınaklar ya da başvurabilecekleri sağlık merkezleri yok. Irak’taki durum yüzünden Suriye sınır dışı da edemiyor" diyor.


hürriyet


 

 

 



Bu haber 4,256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,205 µs