En Sıcak Konular

Okullara e-kayıtlar başlıyor

30 Mayıs 2007 12:00 tsi
İlk kez 2006 - 2007 öğretim yılı kayıt döneminde Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir’de pilot uygulaması yapılan e-kayıt sisteminin 2007-2008 öğretim yılında Türkiye genelinde e-okul sistemi içerisinde uygulanacağı bildirildi.

İlköğretim okullarına kayıtların 1 Hazirandan itibaren internet üzerinden yapılacağını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, yaptığı açıklamada, kayıtların geçen yıl pilot uygulaması yapılan e-kayıt sisteminden farklı olarak, e-okul sistemiyle yapılacağını söyledi.

E-kayıt sisteminin pilot uygulamasında, velilerin adreslerine göre belirlenmiş ilköğretim okullarına herhangi bir bilgisayardan ön kayıt yaptırabildiğini bildiren Aydoğan, şunları söyledi:

"Geçen yıl yapılan pilot uygulama için İzmir’deki tüm adresleri sisteme girdik. Adres bilgilerine göre okul öğrenci alım bölgeleri belirlendi. Hangi adres, hangi öğrenci alım bölgesine giriyorsa, sistem öğrenciyi o okulun bölgesine otomatik olarak yönlendirdi. Veli sistemin yönlendirdiği okula ön kayıt yaptırdı. Oluşturulan geçici listeleri okul müdürlerine verdik, adresleri kontrol ettiler, ona göre kayıt işlemi tamamlandı." Kamil Aydoğan, Adrese Dayalı Nüfus Sayımının, Türkiye genelinde tamamlanmaması nedeniyle 2007-2008 öğretim yılında e-kayıt sisteminin uygulanamadığını ifade ederek, şöyle devam etti:


"Bu yıl geçen yıldan farklı olarak kayıtlar okullarda, okul müdürlüğü tarafından yapılacak. Öğrenci Yerleştirme Komisyonları tarafından mayıs ayı içinde okulların öğrenci alım bölgeleri belirlendi. Veliler okullara asılacak alım bölgeleri listesinden, adresine göre belirlenmiş okulu tespit edecek. Kayıt olması gereken okula giderek kaydını internet üzerinden e-okul sistemiyle yaptırabilecek. Kayıt işlemini, sisteme girmek için gerekli bilgi ve şifrelere sahip okul görevlileri yapabilecek." Sistemdeki adres uygunluğu zorunluğunun bazı istisnaları olduğuna dikkati çeken Aydoğan, okulun kontenjanının dolmaması halinde kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi, öğrencinin ana sınıfını okuduğu okula devam edebilmesi ve çalışan anne-babanın iş yerinin bulunduğu alana dahil edildiği okula kayıt yaptırma taleplerinin değerlendirileceğini kaydetti.
İzmir Milli Eğitim Müdürü Aydoğan, 2007-2008 öğretim yılının 17 Eylülde başlayacağını, kayıtların da 18-19 Eylül tarihlerine kadar süreceğini belirterek, gelecek yıl ise e-kayıt sistemine devam edileceğini vurguladı.
Kayıt işlemleri sırasında velilerden herhangi bir bağışın talep edilmeyeceğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan, haziran ayı içinde tüm okul müdürleriyle bağış konusuyla ilgili görüşme yapacağını bildirdi. Aydoğan, "Bağış konusunda geçen yıl bize gelen bir şikayet olmadı, bu yıl da şikayet olmayacak" dedi.



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,739 µs