En Sıcak Konular

Zeybek'ten ilginç çıkış

22 Ağustos 2011 13:50 tsi
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, terör örgütü PKK'nın artık Türkiye'yi bölmek gibi bir amacı kalmadığını açıkladı..

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Ben artık PKK'yı bölücü bir örgüt olarak görmüyorum. PKK Türkiye'yi bölemez, böyle bir amacı da kalmamıştır'' dedi.


Partisi tarafından verilecek iftar yemeğine katılmak için Erzurum Havalimanı'na gelen Zeybek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadelede psikolojik üstünlüğün kaybedilmemesi gerektiğini, psikolojik üstünlüğün kaybedilmesi halinde her şeyin kaybedileceğini söyledi.

Son zamanlarda terör örgütüne tavizlerin, ödünlerin verildiğini savunan Zeybek, ''Terör örgütü sanki Kürtlerin temsilcileriymiş gibi düşünmeler ve öyle muhatap almalar sonucunda terör örgütü şımarmıştır. Terör örgütünün uzantısı olduğu açıkça belli olan siyasi partiler vardır. Bunun kapatılması lazım. Kapatılan siyasi parti de terör örgütüne siyasi destek ifade ediyorsa uzun vadede siyaset yapma hakkının yasaklanması lazım'' diye konuştu.

Taviz vermenin yeni tavizleri beraberinde getirdiğini dile getiren Zeybek, şunları kaydetti:

''Sadece o partiler değil, basın yayında terör örgütünü destekleyen yazı yazanlar hakkında da kanun neyi gerektiriyorsa o yapılmalıdır. Canlar gidiyor ama ne yazık ki basında yayında şımartılmış bir takım insanlar şimdi birden bire liberal hale gedildiler. Nasıl oldu böyle birden. Bunlar bir takım yazılarıyla cümleleriyle bu toplumda terör örgütüne sempati uyandırmaya çalışıyorlar. Onlar hakkında kanunun emrettiğini yapmanın asla düşünce özgürlüğüyle bir alakası yoktur. Düşünce özgürlüğü insan öldürenleri övmek demek değildir.''

Bölücü terör örgütüyle mücadele için Kandil'e düzenlenen operasyonlara da değinen Zeybek, bu konuda geç kalındığını belirterek, Kandil'de terör örgütünün karargahlarının olduğunun herkes tarafından önceden de bilindiğini ifade etti.

Kandil'in Irak'ta yer aldığını ve Amerikan işgal kuvvetlerinin denetiminde bulunduğunu savunan Zeybek, şöyle devam etti:

''Amerika bize yardım ediyor' diyorlar. Ne yardımı ediyor? Amerika koskocaman Saddam ordusunu yani Saddam'ın büyük savaş makinesini yok etti ve Irak'ı işgal etti. Saddam'ın ordusunu yok eden Amerika, isteseydi orada PKK barınabilir miydi? İstediği için barındı. Ben artık PKK'yı bir bölücü örgüt olarak falan görmüyorum. PKK, Türkiye'yi bölemez. Böyle bir amacı da kalmamıştır. Onu da söyleyeyim, PKK'nın artık işi bir suç örgütüdür. Yani organize işler yapan bir örgüttür. Türkiye'deki kaçakçılığı büyük ölçüde denetimine almış, büyük karlar söz konusudur.'' (AA)



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs